Изграждане на навес без разрешение за строеж и какво трябва да се има предвид

Искате ли да построите навес за инструменти без разрешение за строеж?? След това трябва да обърнете внимание на някои неща в изграждането, така че по-късно да не изпитате неприятни изненади и, ако е необходимо, дори да унищожите везните.

Ако искате да изградите навес без разрешение за строеж

Що се отнася до разрешение за строеж за навес, навес или градинска къща, различно законодателство преобладава в зависимост от държавата. Определено трябва да отбележите германското строителство, по-точно трябва да обърнете внимание на правото на Закона за сградата, което регулира като част от правото на публичното строителство около имота и неговото развитие. Тук не е лесно да следите мненията и да запазите правните условия. Наред с други неща зависи от следните неща, които трябва да се спазват преди строителството:

  • Също така прочетете - възстановяване на навес и това, което трябва да имате предвид
  • Прочетете също - Изграждане на навес и това, за което трябва да сте наясно
  • Прочетете също - Разрушаване на навес и какво да търсите, докато го правите
  • структурни промени на съществуващи навеси или къщи
  • Вид на предназначението
  • Размер на навеса, който ще бъде построен
  • Законодателство в съответната федерална държава

Важен е не само размерът на навеса

Всъщност няма значение само размерът, ако искате да изградите например навес с инструменти. Мястото на пребиваване също играе роля, в края на краищата едни и същи законови разпоредби не се прилагат за всички области и федерални провинции. Разрешение за строеж много рядко ще се изисква за малък навес с инструменти, който не заема повече от десет квадратни метра площ. Специализираната търговия реагира на това и предлага допълнителни малки варианти, чието инсталиране обикновено не е проблем. Ако искате да сте в безопасност обаче, трябва да се обърнете към отговорния строителен орган или управлението на имота. На този етап не може да се даде общ отговор, тъй като разпоредбите варират значително в различните региони. Във всеки случай трябва да обърнете голямо внимание на местните условия, тъй като освен размерът, формата, цветът или използваните материали също могат да бъдат важни.

Винаги обръщайте внимание на местното законодателство и плана за развитие

Когато изграждате навес, законът за общественото строителство често хвърля гаечен ключ, тъй като строителният кодекс и националните строителни разпоредби също трябва да се спазват във вашата собствена градина. Често се случва например, че навеси могат да се строят само в определени строителни граници.