Полагане на каменен килим под душа като алтернатива

Много хора търсят алтернатива на традиционните плочки за душ. Подобна алтернатива ли е каменният килим и възможно ли е изобщо да се постави под душа??

Каменният килим в душа като алтернатива на класическите плочки

Обикновено плочките се полагат в банята и душа. В продължение на много десетилетия те са класиката за монтаж в мокри помещения и кухни. Каменният килим може да бъде умна алтернатива. Полага се без фуги, лесен е за грижи, здрав и неплъзгащ се. Това са идеални свойства за полагане под душ. Всъщност каменният килим предлага много предимства:

  • Прочетете също - Алтернатива на използването на плочки в душа
  • Прочетете още - Саниране на душа без полагане на плочки
  • Прочетете също - Каква алтернатива на силикона има под душа?
  • гладка текстура на повърхностите
  • по този начин лесно почистване и грижи
  • водоустойчив и следователно много хигиеничен
  • неплъзгаща се и лесна за ходене

Как се полага каменен килим

Това трябва да е специален каменен килим, който е подходящ за банята и душа и съответно е неплъзгащ се. Състои се от различни камъчета, които са естествени и могат да издържат на интензивна употреба в продължение на години. В комбинация с епоксидни или PU смоли като свързващи вещества е относително лесно за полагане. Резултатът е течна маса, която може да се полага относително лесно, тъй като отнемащото време фугиране е напълно елиминирано, което е необходимо, например, при иначе обичайните подови плочки. Между другото, каменният килим също е интересна алтернатива за страдащите от алергии, тъй като е незабележим за замърсяване в банята.

Монтажът трябва да се извърши от специализирана фирма

Трябва да имате каменен килим от специалист. Потърсете специалист по инсталиране, тъй като са необходими специални познания. Освен това инсталаторът се нуждае от достатъчно опит, например, за да осигури правилното съотношение на смесване на компонентите. Основата трябва да бъде правилно подготвена и адекватно затворена. Освен това има смисъл материалите да бъдат запечатани преди употреба. Затварянето на повърхността по време на запечатването означава, че признаците на износване или драскотини също могат да бъдат избегнати в дългосрочен план.

Редовно почистване на каменен килим

Почистването е много лесно и може да се извърши за кратко време. Това е особено вярно, ако просто избърсвате или вакуумирате каменния килим на равни интервали. Малко по-тежките замърсявания могат да бъдат отстранени относително лесно с почистващи препарати за каменни или керамични подове.