Увеличете преграда на вратата

Особено в стари сгради и бивши селскостопански сгради с преустройство може да се случи така, че вратите вече да не пасват. Много врати в такива сгради бяха много малки. Така че трябва да поставите преградата по-високо. След това можете да прочетете какво да имате предвид при увеличаване на преградата на вратата.

Не поставяйте непременно преградата на вратата сами!

Основната цел на следната информация е да ви даде възможност да подкрепите по-добре договорена специализирана компания. Повишаването на наслагването изисква опит и опит. Освен това е необходимо да се прави разлика между носещи и неносещи стени. Изрично в случай на носещи стени, повдигането на преградата означава промяна на статиката. Ако нямате необходимите специални познания, за да направите това сами, това може да доведе до масивни структурни повреди - дори състояния, застрашаващи живота, не могат да бъдат изключени.

  • Прочетете също - Инсталиране на преграда за врата
  • Прочетете също - Преместване на преграда за врата
  • Прочетете също - Увеличаване на отвора на вратата и преместване на преградата на вратата

Всички необходими подготовки на закона за строителството

В зависимост от индивидуалните обстоятелства може да са необходими различни стъпки:

  • статични изчисления от строителен инженер или архитект
  • Изпълнение на съответните строителни планове
  • Кандидатстване за разрешение за строеж

Освен това може да е конструктивно, че трябва да се монтират временни стоманени подпори между тавана и пода, а по-късно и върху самата зидария. Когато инсталирате новите скоби, към опората може да се добави и бетонна подложка.

Повдигане на преграда на вратата

След като бъдат взети всички мерки (опори), старият слой се излага внимателно и се отстранява. За да направите това, редът тухли над скобата също трябва да бъде премахнат камък по камък. Освен това той трябва да бъде изложен толкова далеч, че да се достигне размерът на повдигнатия клин и ред камъни над него.

В случай на носещи стени, стената вече се поддържа в допълнение към съществуващата опора между пода и тавана. Ако има две кули, първата се отстранява и се осигурява опора, едва тогава се отстранява втората преграда.

Регулирайте опората, бетонното легло, скобата

Сега опорите могат да бъдат изградени отстрани и регулирани. След това трябва да изчакате, докато хоросанът (7,79 € в Amazon *) се стегне. Сега хоросанът или. Бетонно легло, подготвено и монтирано за по-високо поставения слой. Накрая редът камъни отгоре е зазидан отново.

Съвети и трикове Вече може да се наложи отново да измажете вратата. Можете да намерите повече информация за това в "Измазване на вратата ". Тук се прави разлика дали искате да мазилка с или без рамка на врата, или по-скоро. трябва.