Запълнете дупките в стена

Пълненето ремонтира изкуствени функционални дупки, както и повредена зидария. По принцип целта е да се затворят кухините възможно най-близо до материала. Циментовият хоросан с подходящи инертни материали осигурява запълване, приспособено към стената. За абсорбиращи стени е необходим грунд.

Почти всички пълнители имат тенденция да се свиват

При запълване на нежелани дупки в стена се използва хоросан (7,79 евро на Amazon *), който се приспособява към материала на стената. Циментовият разтвор обикновено е подходящ за бетонни и каменни стени. Въпреки това има тенденция да се свива, когато изсъхне. Този ефект може да бъде противодействан чрез агрегати и компресия.

  • Прочетете също - правилно нанесете шпакловка върху дупки в стената
  • Прочетете още - Измазване на стена с пълнител
  • Прочетете също - интересни факти за пълненето

За разлика от повърхностното запълване, например за компенсиране на челни фуги, понякога дупките се запълват дълбоко. Ако дупката е по-дълбока от три сантиметра, трябва да работите с уплътняване, когато работите върху стени. Казано по-просто, пълнещата смес трябва да се "натисне" няколко пъти.

Как да запълните дупки в стена

  • Хоросан или пълнител (4,25 евро на Amazon *)
  • вода
  • Дълбоко дъно
  • Прахосмукачка и мека четка за прах
  • Съд за смесване
  • Шпатула и / или мистрия
  • Плувка

1. Обезпрашаване

За да подготвите стената за шпакловка, трябва да изчистите дупките от хлабава мръсотия, като фрагменти и прах. Можете да "измиете" дупките с четка за почистване. Алтернативно, прахосмукачката на стените с прахосмукачка ще помогне.

2. Грундиране

За дупки с основа от около пет квадратни сантиметра трябва да приложите основа за дълбочина. Той предпазва пълнещото съединение от прекалено свиване по време на сушене.

3. Смесете пълнителя

Смесете пълнителя като хоросан в гипсова чаша в съответствие с инструкциите на производителя. Изберете пълнител, който съответства на текстурата на вашата стена.

4-ти. Запълнете дупки

Разпределете пълнежа в отвора в количества, големи колкото топка за тенис на маса. "Неща", ако е необходимо. Една супена лъжица или чаена лъжичка ще свършат добра работа.

5.Загладете стената

Отстранете все още влажния пълнител с поплавък, така че да остане леко вертикално издигане. Този "резерв" компенсира свиването по време на сушене. Когато пълнителят се втвърди, изравнете стената, като я шлайфате надолу.

6-то. Пребоядисайте стената

Пребоядисайте стената. За да улесните равномерното покритие, можете да замените частично боядисване с цялостно боядисване.

Съвети и трикове За да спестите работа и боя, можете да извършвате само всеки втори етап от четири удара по цялата повърхност.