Лесно и бързо: така че можете да премахнете стикери

Независимо дали в декорацията в момента закупени, на масисласови, мебели или автомобила: останки от лепило могат да бъдат упорити. Ние ви показваме как вашият стикер може да премахне.

Вие купувате красива, нова украса и етикетът оставя лепилни остатъци. Или по-лошо: етикетът на подарък листа лепила. Или ще намерите стари мебели, които се забавят с стикери, които искат да се отърват от него сега. Особено горчивите могат да бъдат стикери върху автомобили, особено ако предишният собственик е залепен това и те изобщо нямат.
Добри новини точно в началото: толкова добър, колкото всеки стикер, без значение какъв и онова, което той се придържа, може лесно да се отстрани с пръскане за освобождаване на етикети (поръчка тук в Amazon *). Но това са малкото, които стоят наоколо, ако изведнъж почувствате желанието да премахнете грозни стикери. И често не искате да чакате. Ние ви показваме кои домашни средства можете да премахнете стикерите и лепилните остатъци също.

Отстранете лепилния остатък: най-добрите домашни средства

Лепила обикновено са или вода, алкохол или мазнини. Така че просто трябва да разберете какво лепило трябва да настроите. В случай на съмнение помага само за опитайте. Най-доброто в този ред:
1. вода
Екологично чист и много ефективен може да бъде отстраняването на лепилни остатъци и стикери с вода. Достатъчно ли е засегният обект за съдомиялната машина, която дори се възползвате от горещата вода. Този стикер за тригери е особено надежден. Преди да опитате нещо друго, така че води дават шанс.
2. сешоар
Много производители използват горещо лепило за техните етикети. По този начин тези лепило могат да бъдат премахнати добре от топлина. Нагрява лепилото със сешоар и след това остатъци от лепило с пластмасов скрепер. Така че субстратът не е повреден.
Внимание: понякога върхът се дава на топли стикери през топлината във фурната. Този метод е подходящ само за стъкло и дори там трябва да сте много внимателни. Фурната може да се превърне в максимум 50 градуса горещо и стъкло, също толерира високотемпературни колебания. Ако сложите стъклото в предварително загрятата фурна, тя може да се пръсне.

3. петрол
Маслото е малък върха на вътрешната страна в мастноразтворимо лепило. Това може да бъде едновременно явно масло (като слънчогледово масло), както и бебешко масло. Просто дайте малко масло в лепилния остатък и оставете цялото нещо за един час. Тогава можете да избършете всичко с кухненска кърпа.
Този метод обаче не е подходящ за вещества, защото в противен случай ще имате проблем с петролните петна.
4. Алкохол
Други лепила могат да бъдат отстранени с алкохол. За това не трябва да достигате равен на етанол или дух. Високи процентни шнапс като водка често е достатъчно. Дайте водка към лепилния остатък и оставете алкохола за около час. Тогава можете да избършете всичко с влажна кърпа.
Ако водка не премахне цялата лепила, можете да стреляте по-тежки оръжия и да го опитате с алкохол или чист етанол. Но внимавайте: етанолът или духът не само не могат да премахнат лепилните остатъци, но и цвета на субстрата. Така че използва само това като последен изход и го тества предварително на ненатрапчиво място.

5. тиксо
Понякога трябва да се борите с огън, така че в този случай: лепило с лепило. Следователно, някои лепило могат да бъдат премахнати добре с лентата. Залепете лепилната лента отляво и я дръпнете дръзко.

Бакшиш: Интернет ентуси от тази смес от нея сам за отстраняване на всякакъв вид стикери: смесват растително масло и печене на прах до кремава маса, поставете върху стикера, оставете да работи за няколко минути, а след това стикерът може лесно да изтрие.

Във видеоклипа: домашното лекарство на баба: винаги трябва да имате у дома!

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Aischa Butt

Премахване на стикери от автомобили

"Бебе на борда" няма да се приложи най-късно, когато детето ви е достатъчно възрастно, за да разбере стикера и да говори протестиране. Но как можете да премахнете нежеланите стикери от колата? Но приемате сешоар.

Важно е да загреете стикера равномерно с апартамент въздух и да не се фокусирате върху точка, защото това може да повреди боята на колата. След минута обработка на горещ въздух можете лесно да отлепите стикера. Ако лепилата останат зад себе си, можете да ги избършете с влажна кърпа и ако е необходимо, някои spüli.

Четене Съвет: Хладилен хладилник: това е как храната остава прясна по-дълго

Отстранете стикерите от стъкло

Купихте набор от красиви нови очила и сега трябва да извадите лепилните знаци от всяко отделно стъкло ... Това е по-лесно, ако работите с стикери със сешоар - но внимавайте! По този начин стъклото е много горещо!

По-малко рискован е оцет: Гробник стикер с него и го остави да действа за минута. След това можете лесно да премахнете стикера. Ако не харесвате миризмата на оцет, можете вместо това да имате достъп до етерични масла. Рамката на стикерите с 2-3 капки лимоново или оранжево масло, особено на ъглите. След това стикерът просто ще премахне. Ако е малко трудно, добавете още капки масло.

Ако искате да премахнете старите винетки от диска за кола, след това напръскайте със стъкло. След това можете да надраскате винетката със стъклен скрепер (поръчайте тук в Amazon *).

Отстранете стикерите от метал

Ако топлата вода и детергент не помогнат, трябва да се опитате да решите с алкохолен стикер от метал. Tinke просто памучна подложка в водка и разтривайте стикер. Със сигурност може да се повтаря този процес няколко пъти и да оставите алкохола да действа до един час.

Алтернативно, маслото също е подходящо за премахване на стикери от метал. Приложението е същото като в алкохола. Както алкохолът, така и маслото не атакуват метала и следователно са безвредни.

Четене Съвет: Почистете клавиатурата: така че компютърната клавиатура ще бъде без зародишен

Отстранете стикерите от дърво

Вашите деца са залепили вратата на стаята си и всъщност всички други мебели със стикери? Не се безпокой. С променливна вода или оцет, стикери от дърво могат да бъдат премахнати най-добре. Нанесете решението на стикерите и ги оставете да действат една минута, така че лепилото се разтваря.

След това можете да унищожите стикерите с тънка шпатула, например японска шпатула (тук в Amazon *),. Който няма остри ръбове като обикновени стъргалки и по този начин не уврежда дървото.

Четене Съвет: Почистване на скоростта: Вашият дом винаги е чист с този трик

Премахване на стикери от пластмаса

Пластмасата и подложките са доста чувствителни, когато става въпрос за агресивни почистващи препарати. Опитайте първо с вода и спинта. Ако това не помогна, можете да разтриете стикера с оцет.

Ако простите домашни средства не работят, трябва да вземете по-агресивните средства. С лак за нокти от ацетон можете също да премахнете стикери от пластмаса. Взе нещо от лака за нокти върху памучна подложка и разтрива стикера. Благодарение на отстраняването на лак за нокти, лепилото се разтваря и с памучната подложка, която лесно търкате стикера.

Този трик е идеален за подаръци, от които искате да премахнете ценовия етикет, преди да го отдадете. Също така лепилото върху книги може да бъде бързо и лесно да се премахне с лак без ацетон. Тествайте лака за ноктите, но само при ненатрапчиво място, барел от пластмасата, като по този начин губи цвят.