Използвайте прости домашни средства против плесен под душа

Топлият душ е нещо хубаво. Удоволствието от душа обаче може да бъде развалено много бързо, ако в ъглите и ставите се е образувала плесен, която много хора биха предпочели да премахнат с химически агенти.

Премахването на мухъл с прости домашни средства вместо химикали

В специализираните магазини има многобройни специални почистващи препарати, които съдържат агресивни вещества. Те са не само вредни за плесените в душ или баня, но могат да бъдат и вредни за вашето здраве. Домашните лекарства имат предимството, че се предлагат във почти всяко домакинство. Те също са значително по-малко вредни от химическите агенти. Плесените се развиват навсякъде, където има висока влажност, което е по-често при душа. За съжаление, душ често не се проветрява толкова старателно, колкото в идеалния случай трябва да се прави. Много бързо се създава идеална среда за растеж на плесени. Силиконовите фуги на ръба на душа и на душ кабината често са засегнати.

  • Прочетете също - Почистване на душа: използване на сода за хляб и други домашни средства
  • Прочетете също - Осъществяване на душ, който не се плъзга по лесния начин
  • Прочетете също - Как да премахнете мухъл в душа, като използвате сода за хляб

Кои домашни средства са подходящи за премахване на мухъл

Всъщност има някои лекарства, които вероятно имате у дома, които могат да бъдат много полезни за премахване на мухъл. Ето някои от тях:

  • Оцет или оцетна есенция
  • Алкохол и спиртни напитки
  • мая, разтворена във вода

Оцетът е едно от най-универсалните домашни средства, особено в областта на нежното почистване на банята по прост начин. Като алтернатива можете да използвате и оцетна есенция, чиято киселинност е малко по-висока. Оцетната есенция е дори по-подходяща за премахване на мухъл от обикновения хранителен оцет.

Използването на бюджетни средства

Алкохол или спирт също могат да се използват много добре за премахване на мухъл. Той е особено подходящ за субстрати, които са чувствителни към оцетна киселина. Уверете се обаче, че това е поне 70 процента алкохол, така че да е подходящ за премахване на плесен. Моля, имайте предвид обаче, че алкохолът може да е лесно запалим и да се изпари много бързо. Маята, разтворена във вода, може да се използва и срещу мухъл под душа, например чрез нанасяне с четка за зъби. Оставете агента да действа около десет минути, преди да измие повърхностите, които са били обработени по този начин.