единичен прозорец - всички факти

Всеки, който мисли за един стъклен прозорец с един прозорец, греши. Всеки прозорец на крилото е основно един прозорец. Може да бъде оборудван с единични, двойни или тройни стъкла. Тук ще ви покажем всички факти за практичния единичен прозорец и възможното остъкляване.

Крило за един прозорец

Нормалният прозорец с едно крило, който може да има или фиксирано крило, или крило със завъртане, е единичен прозорец. Баровете също могат да се използват в един прозорец. Рамките на единичните прозорци могат да бъдат изработени от пластмаса, дърво или алуминий. Обикновено има дървена сърцевина в алуминиева рамка. По-рядко пластмасата се използва като сърцевина в алуминиев прозорец.

  • Прочетете още - Прозорци за плоския покрив - Цени и факти
  • Прочетете също - Пивотиране на цените и фактите на Windows
  • Прочетете също - енергоспестяващи прозорци - важни факти

Остъкляване - двойно или тройно

В отопляема жилищна сграда днес вече не са разрешени единични прозорци с единични стъкла. До около 50-те години на миналия век почти нямаше нито един прозорец с двоен стъклопакет. Прозорците на кутиите и днес са изключение. Тук се монтират предимно единични прозорци с единично остъкляване, но два прозореца с разстояние, което обикновено съответства на дебелината на стената.

Двойното остъкляване все още е често срещаната форма в момента. Този тип остъкляване за единичния прозорец обаче се е развил значително. Днес между двата стъкла обикновено е затворен благороден газ или вакуум. Това осигурява допълнителен изолационен ефект.

Накратко важни факти

Ето важните моменти, на които трябва да обърнете внимание с един прозорец:

  • Остъкляване - поне два пъти в жилищната сграда
  • Запълване на пространството между стъклата
  • Материал на рамката
  • Уплътнения в рамката

Специална форма за единични прозорци

Така нареченият зимен прозорец беше напълно забравен от няколко години. Сега се използва отново по-често поради високите разходи за отопление. Това е рамка на прозорец, която не е свързана трайно със зидарията, а е поставена само в прозореца на прозореца на перваза на прозореца през зимните месеци.

Така че нормалните прозорци основно се превръщат в прозорци за зимата. През пролетта прозорците се отстраняват отново и например, съхранявани под леглото.

Съвети и трикове в допълнение към остъкляването, уплътнението е най-важният елемент в един прозорец. Съвременните енергоспестяващи прозорци вече имат три или четирикратни уплътнения, които са включени в един ред.