Преобразуване на еднофамилна къща в двуфамилна къща

Докато класическите еднофамилни къщи все още са много разпространени, те просто не са подходящи за някои концепции за живота. Все по-често приятелите споделят къща вместо семейство - тогава отделните жилищни единици са просто практични. Преобразуването на еднофамилна къща в двуфамилна също може да бъде полезно, за да живеете щастливо заедно в къща от няколко поколения. Можете да намерите най-добрите идеи за това как да приложите такова преобразуване в нашето ръководство.

Направете две от една

Търсенето и предлагането регулират пазара на недвижими имоти - следователно не винаги е възможно да се купи двуфамилна къща предварително. Дори в случай на наследство или споразумение за ползване за целите на къща с много поколения, имотът вече съществува. Въпреки това много еднофамилни къщи могат лесно да бъдат превърнати в двуфамилни чрез различни преустройства, т.е.по дефиниция къщи, които са предназначени за използване от две семейства и имат отделни жилищни единици. Когато става въпрос за подобни проекти, клиентите често говорят за „къща в къща“.

  • Прочетете също - двуфамилна или еднофамилна къща?
  • Прочетете също - струва ли си еднофамилна къща с отделен апартамент?
  • Прочетете още - Подовата плоча в еднофамилна къща

Възможни идеи за изпълнението на такъв проект са:

  • Увеличение в един етаж
  • Преобразуване на покривната конструкция в жилищна площ
  • Преобразуване на мазето в жилищна площ

Увеличение в един етаж

Добавяйки едноетажна къща, печелите много място. Този тип преобразуване обаче е относително скъп и отнема много време и необходимите разрешителни не винаги са лесни за получаване.

Реконструкция на покривната конструкция

По-лесно е да превърнете съществуващо таванско помещение в жилищно пространство. Тук професионалната топлоизолация влиза в игра като основен фактор за разходите. Чрез хитрото използване на условията под покрива можете да създадете много специална жилищна атмосфера с големи, отворени стаи.

Реконструкция на избата

Особено полуизбите са идеални за превръщане в жилищна площ. Тук е важно доброто разделение на стаите. От страната на склона трябва да се поставят помещения, в които се изисква малко дневна светлина: спалнята, банята, тоалетната и техническото помещение са в добри ръце тук.
Най-добрият начин да реализирате светли стаи е отстрани, обърната към склона. Ето как идеално използвате дневната светлина.

При всички варианти на модификация се уверете, че отделните входове също са изпълнени възможно най-рано. Най-късно зад входната врата двата жилищни единици трябва да бъдат ясно отделени един от друг и заключващи се. Дори да има спор, можете да продължите да живеете заедно под един покрив.