Обновяване на входни стълби от боядисване до обновяване

След много години употреба, входните стълби често са узрели за ремонт, за да ги върнат във форма визуално и функционално. В зависимост от състоянието, изискванията за дизайн и материала, обновяването може да бъде извършено от вас за няколко часа или да се изискват няколко дни усилия от специализирана компания.

Стомана, камък или и двете

Входните стълби са направени или от камък, който грубо включва бетон, от метал като стомана, или от комбинация от двете, като стълбищна конструкция, направена от стилове. Видът на обновяването зависи от материалите, които се случват.

  • Прочетете също - планирайте входни стълби и ги изградете сами
  • Прочетете също - частни и обществени входни стълби
  • Прочетете също - Дизайнът на входните стълби включва три фактора

Ако трябва да се остави старо входно стълбище в съществуващото му състояние и да се премахнат само следи от употреба и възможна ръжда и следи от атмосферни влияния, два метода за обработка са подходящи както за камък, така и за стомана.

Шлайфане или пясъкоструене

Стъпалата, стиловете и страничните части на стълбите могат да бъдат почистени и изгладени чрез пясъкоструене. Пясъкът премахва частиците мръсотия, драскотини и избледняване. Обработката може да се използва върху всички метали, бетон и естествен камък. В случай на метални стълби трябва да се вземе предвид всяко съществуващо поцинковане и, ако е необходимо, да се замени с ново уплътнение.

В случай на бетон, повърхностната обработка играе роля, която може да бъде променена или повредена чрез пясъкоструене. Освен това има механични повреди като порьозност, които могат да доведат до разпадане и лющене на краищата и ъглите на стъпалото. Същите функции на приложение важат и за шлайфане по стълбите.

Поправяне и възстановяване

Възстановяването е нещо средно между обновяването и обновяването на входно стълбище. Старо, предимно украсено стълбище трябва да се появи в стария си блясък, без да се променя значително. За да направите това, повредените зони трябва да бъдат запълнени или заменени.

В зависимост от състоянието на стълбите, покритието на стъпалото трябва или да бъде подновено, или повърхностите да бъдат отново неплъзгащи се чрез други обработки.

Промяна и подновяване

Ако входните стълби са модернизирани, в зависимост от планирания ремонт, те също могат да бъдат преустроени, облицовани или покрити.

Съвети и трикове Когато ремонтирате или обновявате, не забравяйте да обновите или обновите перилата. Ремонтът може да доведе до нова инсталация на парапет, което е необходимо съгласно строителния закон.