Демонтаж на едноръкохватния миксер - как работи?

Демонтирането на смесителна батерия е всичко друго, но не и лесно и разбираемо. В този пост ще научите кои части и как обикновено са прикрепени и кои неща могат да бъдат различни.

Различия в структурата

Смесителите с един лост могат да имат напълно различен дизайн в зависимост от модела и производителя. Сърцевината на миксера винаги е касетата - капачката на миксера и различни части над него обаче могат да изглеждат съвсем различно или в някои случаи да липсват напълно.

нашата препоръка

GROHE Euroeco | Смесител за баня - смесител за мивка с един лост, S-Size, с керамичен патрон | хром |...
43,85 EUR Към продукта

При много модели има и малко, което може да бъде демонтирано. Някои миксери са проектирани по такъв начин, че едва можете да стигнете до патрона. В тези случаи ремонтите са трудни или дори невъзможни; това помага само за пълна подмяна на смесителния кран. Освен това не всички смесители имат уплътнения, които могат да се сменят.

Чести пътища за демонтаж

Най-важните части, за да стигнете до касетата, често са проектирани и закрепени по подобен начин в смесителя с един лост и обикновено могат да бъдат демонтирани при повечето модели. Това са:

  • капачката
  • въртящото се рамо
  • пластмасовия капак

шапка с козирка

Повечето капачки просто се натискат и могат да се отворят и след това да се изтеглят. Ако случаят не е такъв, можете да опитате да го развиете (много рядко) или да потърсите шестостенен винт (така наречения винтов винт). След като винтът е разхлабен, капачката може да бъде изтеглена.

нашата препоръка

кран за стълб hansgrohe Focus, височина на чучура 70 мм, за студена вода, без комплект отпадъци, хром
61,95 EUR Към продукта

Въртящо се рамо

Няколко въртящи се рамена могат лесно да бъдат премахнати, повечето от тях се завинтват с 2,5 mm шестостен винт. Те могат лесно да бъдат демонтирани с десния ключ.

Пластмасов капак

Тогава пластмасовият капак често лежи върху патрона. Обикновено се завинтва и може лесно да се свали. Размерът на винта може да бъде различен. Забележете дали има множество фиксирания. След това можете да използвате касетата. Ако има уплътнения, тези уплътнения обикновено могат да бъдат заменени, ако крана на смесителя капе или тече.

нашата препоръка

кран hansgrohe Logis (смесител с височина на чучура 70 мм и комплект изскачащи отпадъци) хром
52,95 EUR Към продукта Съвети и трикове В много случаи си струва да си купите нов, ако смесителят е повреден или повреден. Всъщност на пазара има голям брой резервни части за скъпи смесителни батерии от премиум клас. Често обаче те са толкова скъпи, че замяната им рядко си струва.