Преоборудване на електрически капаци и за какво да внимавате

Ако искате да преоборудвате електрически щори, това в никакъв случай не е просто въпрос на удобство. Лесното електрическо отваряне и затваряне на сгъваеми капаци на прозорци или врати с едно натискане на бутон също е въпрос на сигурност.

Щори с електрическо задвижване като алтернатива на ролетни щори

Ако прозорците са оборудвани с класически капаци, те създават особено селски вид на сграда. Това изглежда особено добре за къщи с фахверкови дървета. Щорите също предлагат практически предимства, както показват следните предимства, които се отнасят и по-специално за електрически сгъваеми капаци:

  • Прочетете още - Преоборудване на капаци и на какво трябва да обърнете внимание
  • Прочетете също - Възстановяване на ролетки и на какво да обърнете внимание
  • Прочетете също - Преоборудване на капаци: цената и от какво зависят
  • добра защита срещу слънце и атмосферни влияния
  • допълнителна топлоизолация
  • красив външен вид с капаци, които съответстват на сградата
  • Капаците се отварят или затварят дори когато прозорецът е затворен
  • по-висок коефициент на безопасност с автоматично отваряне или затваряне
  • удобна употреба с електрически задвижвания

Щори с електрическо задвижване също могат да бъдат преоборудвани

Много щори могат да бъдат преоборудвани с електрическо задвижване. Ако е необходимо, можете дори да направите това сами, при условие че имате някои ръчни умения. В повечето случаи се използват специални задвижвания, които трябва да бъдат точно съобразени със съществуващите капаци. Най-добре е да потърсите съвет от специализирани търговци на дребно кои устройства са най-добре използвани. В много случаи, например, това са задвижвания с ниско напрежение за монтаж на открито, които след това отварят или затварят капаците вътре чрез управление.

Използвайте външно монтирани устройства

В случай на външни версии, монтажът може да бъде малко сложен, тъй като капаците трябва да бъдат подправени отвън, което, разбира се, също представлява известна опасност. В зависимост от използваната система може да се монтира на външната стена от прозореца. Външните устройства са много малки и компактни, така че едва ли се забелязват. След монтирането на стената задвижванията са свързани към капаците. Това обикновено се прави с помощта на малка връзка, която предлага определени толеранси по време на сглобяването.

Вътрешни или външни монтирани контроли

Имате избор между различни варианти за управление на двигателите с ниско напрежение, които са монтирани навън или вътре. В допълнение, повечето дискове за последващи монтаж имат опционални коляни, над които устройството може да се осъществи ръчно.