Почистване на електрическата скара - това е най-добрият начин да го направите

Електрическите скари изискват малко подготовка - но все пак трябва да ги почистите след изпичане на скара. Ако го направите правилно, това също причинява много по-малко работа от скарата на дървени въглища. В тази публикация сме събрали най-добрите съвети и трикове за почистване на електрическата скара.

Почистете електрическата скара веднага

Най-важният съвет за почистване на електрическата скара е: Най-добре е винаги да почиствате веднага след хранене. Това е най-лесният начин за почистване и имате значително по-малко усилия за почистване.

  • Прочетете още - Електрическа скара: как да почистите отоплителната намотка?
  • Прочетете също - Почистването на електрическата скара в съдомиялната машина - възможно ли е?
  • Прочетете също - Електрически грил: Защо да го пълните с вода

Колкото по-дълго грилът остава непочистен, толкова по-големи са усилията за почистване. След няколко дни обикновено трябва да работите усилено, за да премахнете напълно коричките от изгорели мазнини и маринати.

Защитете тавата за капене

Винаги изливайте малко вода в тавата за отцеждане на мазнини, преди да се скара. По този начин мазнината, която капе в нея, не може напълно да се уталожи и може да се отстрани след това със сравнително малко усилия.

След това трябва само да поставите няколко капки течност за миене в тавата за капки и след това можете лесно да я почистите.

Изгаряне след скара

Когато извадите храната и приключите с грила, трябва да включите грила отново за няколко минути на най-високата настройка. Изгорелите части буквално се „изгарят“, изгарят се и някои от тях падат. Това улеснява почистването на скарата по-късно.

Дори фурни с функция за самопочистване използват този факт успешно. Те повишават температурата в печената камера до максимум и всички отлагания изгарят и падат.

Подходящи почистващи препарати

Най-подходящи и без никакъв риск са водата, течността за миене и, за по-упорити случаи, почистващите средства за фурни. Това, което никога не трябва да използвате, е:

  • Абразиви
  • Стоманена вълна
  • Скрепер за поле на Ceran

Това важи и за грил плочите, които също са много чувствителни. Можете да почиствате отделни части от скарата в съдомиялната машина, но никога нагревателните елементи! Нагревателната намотка винаги трябва да бъде специално почистена, как ще направите това ще разберете в тази статия.

Съвети и трикове Като цяло ще получите по-малко белези върху решетката, ако просто изтъркате решетката със суров, нарязан картоф, преди да се скара. Тогава месото ще залепне по-малко и съответно ще има по-малко отлагания, които ще трябва да бъдат отстранени след изпичане на скара.