Накрая реагирайте правилно: Това е най-добрият начин да се справите с агресивни хора

Когато имате работа с агресивни хора, не е необичайно да останете безмълвни и изоставени, сякаш вкоренени в земята. Просто трябва да знаете как да се защитите. Ние ви казваме как.

Често ли се дразните, когато ви крещят недружелюбен човек в супермаркета, когато шефът ви прави наоколо или съсед ви изнася лекция за боклука? Дори когато спорите с партньора си, често се чувствате безсилни. Когато другият реагира агресивно, често дори не знаете какво да правите. Просто защото те оставя безмълвен с толкова тъпота.

Не е задължително да е така. Ще ви дадем няколко съвета как най-добре да реагирате, за да не се налага вече да се оставяте да бъдете обиждани безпомощно. За да се чувствате по-добре и другият човек също да забележи колко невъзможно е в момента.

Ето 7 неща, на които можете да отговорите, когато някой ви се обади с обиди и обвинения:

"Благодаря."

Дразнете колегата си, като им благодарите. Ако го объркате, той може да забележи колко малко контрол е имал в момента.

"Разбирам вашата гледна точка."

Погълнете гнева си и се опитайте да бъдете учтиви и фактически. По този начин показвате на колегата си как да се държи правилно и в идеалния случай ги смущавате с правилното си поведение.

"Винаги трябва да казвате нещо отрицателно, може да бъде?"

Това също може да изхвърли вашия ядосан колега извън стъпката и неговата агресивна тирада.

"Защо казваш това сега? Какво точно искате да постигнете с него?"

Друга добра тактика: попитайте човека отсреща какво общо имат неговите фал обиди с действителната тема. Обикновено относително малко.

"Прав си."

Вие изобщо не искате спор и основно вашият ядосан колега изобщо не е прав, но с тези думи дискусията просто е приключила.

"Думите ти ме нараняват."

Да бъдеш честен относно това как се чувстваш по отношение на това, че подхождаш агресивно, също често помага да обърнеш разговора към по-добро. Това обаче изисква смелост. Но си струва.

"Мисля, че е по-добре да приключим този разговор сега."

Не е нужно да приемате всичко. Твърде много е твърде много. Тогава трябва да кажете това ясно и да тръгнете.

И не забравяйте: Ако някой е изключително агресивен, крещи наоколо и се разгорещи, не сте направили нещо лошо, но самите те имат проблем. В крайна сметка ТОЙ е този, който не е в състояние да проведе фактическа дискусия. Не ти.

Също така за gofeminine: Съвети от Далай Лама: Най-добрите цитати за всяка ситуация
© iStock