Енергийна вода - какво е това?

Енергичната вода е външно и химически подобна на обикновената вода от чешмата. Според някои езотерици обаче тя би трябвало значително да промени енергийните качества и да бъде много по-здравословна за човешкото тяло. Какви теории има тук и как се произвежда енергична вода, е обяснено тук.

Фини енергии

Езотериците не разглеждат водата като обикновена химическа смес, а като "жива ". Той може да приема различни енергийни състояния и да съхранява информация.

  • Прочетете също - Вода по часовниковата стрелка - какво означава това?
  • Прочетете също - Как да направите деминерализирана вода - как работи тя?
  • Прочетете също - Отпусната вода - какво е това?

Въз основа на тези теории се прави разлика между „мъртва“ вода от чешмата, която често се описва като „обратно на часовниковата стрелка“, и естествена, жива и силно енергийна вода, за която често се използва терминът „по часовниковата стрелка“.

И двата термина не са за измерими физически свойства, а за така наречените "фини енергии ". Тези енергии са също толкова неизмерими, колкото енергията на човешкото тяло в много източни терапии.

Хомеопатична концепция за водата

Хомеопатичната концепция за водата е свързана с тези теории. Там също водата се тълкува по такъв начин, че да може да съдържа „енергиен отпечатък“ от вещества. Ако разтворът се разреди толкова много, че вече не съдържа молекула на веществото, се запазва "енергийният отпечатък" на веществото, който има точно обратния ефект върху човешкото тяло или върху други организми, отколкото самото вещество.

Първото физическо доказателство за тази механика вече беше успешно наскоро в един-единствен експеримент, но заключенията от науката и признаването на принципа все още се очакват.

Промяна на посоката на въртене и "информиране"

Ревитализация на водата, т.е. преминаването от ляво завиване към вода с дясно завъртане, трябва да се постигне просто чрез пускане на водата отново в движение във водни вихри.

Също така "информирането " на водата за скален кристал или някои скъпоценни камъни - според проф. Emoto използва и прости съобщения върху листчета - би трябвало да помогне на водата да върне своята жизненост.

подкрепящи документи

Към днешна дата няма научни или медицински доказателства в подкрепа на ефективността на промяната на водата върху тялото. Някои тестващи хора вярват, че усещат по-добър вкус на водата, но много от тях не забелязват никаква разлика.

Съвети и трикове Преди да купите скъпо устройство за съживяване на водата, можете сами да тествате ефекта от турбуленцията.