Стойност на енергопотреблението на старата сграда - изчисляване и подобряване

Всички са чували за сертификата за енергийни характеристики и знаят колко е важен за собствениците на жилища. Лошата стойност лоша не само води до високи разходи за отопление. Когато къщата се продава, цената също се влияе от стойността на потреблението на енергия.

Стойността на потреблението на енергия

Стойността на енергопотреблението на една къща трябва да показва на настоящите и бъдещите собственици колко енергия се нуждае от къщата общо. Той се изчислява, като се използва консумацията на енергия спрямо използваемата площ на къщата. Стойността гарантира прозрачност и може да улесни решенията за покупка за потенциалните купувачи на жилища. Обикновено стойността на потреблението на енергия е свързана с консумацията на енергия за отопление, вероятно. консумацията на енергия за топла вода също е включена.

  • Прочетете още - Най-доброто отопление за стари сгради
  • Прочетете още - екологична фасадна изолация за стари сгради
  • Прочетете също - Как изглежда подовата конструкция на стара сграда?

Стойността на енергопотреблението е показана графично в зелено-жълто-червена скала, която е ясно видима при всяко преминаване на енергия. Зелената зона означава високо ниво на енергийна ефективност, а червената зона - лошо. Цветната маркировка е придружена от скала с букви от A + до H, като A + е най-добрата стойност.

Каква е стойността на енергопотреблението на стара сграда??

Старите сгради обикновено са в лоши граници на енергийната скала, особено ако не са изолирани. Дори не ви е необходим енергиен сертификат, за да знаете това, защото всеки, който живее в неизолирана къща, може сам да усети колко трудно е да се постигне и най-вече да поддържа комфортни температури. Високите разходи за отопление казват същото.

Подобрете стойността на потреблението на енергия?

Като наемател в стара сграда е трудно да се направи нещо за лошата стойност на потреблението на енергия. Ако обаче сте собственикът, не е нужно да живеете в лошо оценената къща. Има начини за обновяване на старата сграда по отношение на енергията.

Най-популярното решение е да се изолира старата сграда. Стени, прозорци, тавани, покриви, всичко това може да бъде подобрено. Дори малките мерки могат да донесат добро подобрение, с което къщата поне се плъзга в жълтата зона. Ако фасадата не може да бъде променена отвън, е възможно да се приложи вътрешна изолация. Много също носи покривна изолация или изолация на тавана на тавана. Тогава нарастващата топлина поне вече няма да изчезне безпрепятствено.

Стойността на енергопотреблението може да се увеличи и чрез модернизиране на отоплението в старата сграда и поне частичното му превръщане в самодостатъчност, например със слънчева топлинна енергия.