Как да размразявате фризера правилно - със съвети за почистване

Редовното размразяване на фризера е трудоемка работа. Премахването на лед спестява разходи за електроенергия в дългосрочен план и запазва качеството на замразените храни. С прости трикове размразяването е по-лесно и гърдите замръзват по-бавно.

Ледът увеличава консумацията на енергия

Колкото по-дебел е слоят лед във фризера, толкова по-трудно е проникването на студа. За поддържане на желаната температура на охлаждане е необходима до 15 процента по-висока консумация на енергия. Ако тази температура вече не може да бъде достигната, срокът на годност на замразените храни също е застрашен и може да стане неизползваем.

  • Прочетете също - Размразяване на фризера правилно - с изпитани съвети
  • Прочетете също - Тези температури на замръзване са идеални за фризера
  • Прочетете също - Консумацията на електроенергия от стар фризер - изхвърлете или запазете?

Инструкции за лесно размразяване

Фризерът трябва да се изпразни напълно преди размразяване. След това изключете раклата или издърпайте щепсела. Ледът се разтапя много бавно. Можете да поставите гърне с топла вода в сандъка и ще стане малко по-бързо. Отстранете внимателно всички разхлабващи слоеве лед, за да не повредите стените на фризера. Най-добре е да изтриете всяка размразена вода веднага след като се е образувала, за да не се натрупват твърде големи количества в гърдите. След като ледът напълно се размрази, можете да започнете да почиствате. Нежните почистващи препарати като оцетна вода или сапунена вода са подходящи за почистване на вътрешността на фризера. След това трябва да се изсуши добре. В противен случай остатъците от почистваща вода ще замръзнат при стартиране на сандъка и ще предизвикат образуването на нов лед.

Инструменти за размразяване

  • Пот или купа с топла вода
  • Тава за конденз за вода
  • Почистване на кърпи за чай
  • Препарати и почистващи парцали
  • Сушилни кърпи

Предотвратете образуването на нов лед

Планирайте подреждането на храната в сандъка, така че най-често използваните продукти да са отгоре. Това спестява досадно търсене, когато вратата е отворена. Фризерът трябва да се затваря правилно, за да не може да влезе топъл въздух в стаята. Можете да тествате дали уплътнението на вратата се затваря перфектно с трика на фенерчето. Поставете включената лампа в сандъка и затворете вратата. Ако никаква светлина не проникне навън, уплътнението държи перфектно.

Съвети и трикове Размразяването е най-лесно, когато външната температура е под нулата. Докато фризерът се размразява и почиства, изчистената храна след това се съхранява на балкона или терасата. Можете също да използвате размразяване, за да проверите най-добрите дати и да изхвърлите храната с изтекъл срок на годност.