Как да премахнете капака на решетката от вашия дренажен канал

Дренажните канали не само абсорбират вода, но и мръсотия, изсъхнали листа, бонбони или фасове. За почистване на улука трябва да се отстрани решетката на дренажния улей. Ще обясним как да направите това, както следва.

Отстранете дренажните решетки, но как?

Има дренажни канали, за да се предотврати събирането на задържана вода в мазета или гаражи. Чрез тях водата може да се оттича безпрепятствено. Но с течение на времето мръсотията, листата или други боклуци се забиват в него.

  • Прочетете също - Изградете свой собствен дренажен канал
  • Прочетете също - Решетката - безопасността на дренажния канал
  • Прочетете също - Дренажният канал пред вратата на вътрешния двор

Поради тази причина дренажните канали трябва да се почистват поне веднъж годишно. За да го отворите, решетката на дренажния канал трябва да бъде премахната.

На пазара се предлага голямо разнообразие от канализационни системи за отводняване, които имат различни капаци. Ето защо няма общоприложима рецепта за това как да премахнете решетката от дренажен канал.

Какво може да се използва за отваряне на решетката към дренажен канал?

Първо потърсете улики за това как може да бъде монтирана решетката на дренажния улей. Тук сме ви показали три от най-често срещаните опции:

Номер на възможност 1:

В най-простия случай решетката е проектирана само за отстраняване. Тук е достатъчно, ако извадите решетката с подходящ инструмент. Има и съответни куки за решетка, които обикновено се предлагат от производителя на дренажния канал. Но можете да използвате и самостоятелно направена кука или покер.

Вариант 2:

Покритията на дренажните канали, които имат бързо освобождаваща се закопчалка, по принцип трябва само да се извадят навън. Но на дренажния канал има съответни точки или. Капакът е маркиран, където можете да отключите канала с отвертка.

Вариант 3:

Най-непрактичният тип за нас са винтовите решетки на дренажен канал. Те имат изключително плътно прилепване, тъй като са завинтвани, но не е лесно да се разхлабят, тъй като върху винтовете има мръсотия и в краен случай ръжда. С последното разхлабването на решетката на дренажния канал се превръща в проблем.

Съвети и трикове Ако дренажният канал е нов, решетката може да бъде премахната отново без много усилия. Минаха обаче месеци и каналът за отводняване беше използван интензивно, например, защото автомобил се движи по него всеки ден, той седи доста плътно и не може да се разхлаби без големи усилия.