Как да премахнете латексната боя от дървесен чипс от стената си

Латексната боя обикновено прилепва много добре, ако е боядисана на стабилна повърхност. Освен това покритието почти не пропуска влага и в много случаи е дори устойчиво на измиване. Наистина добри свойства за лесно в грижите покритие за стени! Но когато става въпрос за повторно премахване на боята, може да бъде доста трудно: Как да премахнете дървения чип от стената с латекс??

Първо надраскайте добре тапета на дървения чип с покритието

Истинско е за опитния майстор, че тапетът с дървесен чип е особено лесен за отделяне от стената, когато е наистина напоен. За съжаление, латексната боя образува водоустойчив филм на повърхността, който трябва да бъде пробит.

  • Прочетете също - Отстранете чисто стената от латекс върху тапета
  • Прочетете също - Как да премахнете лепкава латексна боя от стената
  • Прочетете също - Как да поставите латексната си боя на стената спретнато

За да може водата да премине през тапета до пастата отдолу и да го втечни, просто надраскайте покритието на стената заедно с неговото покритие. Професионалните художници използват за това таралеж или нокът, но е достатъчен и обикновен нож.

Колкото повече дупки има повърхността, толкова по-бързо и по-задълбочено прониква водата. Така че не се страхувайте да надраскате тапета върху голяма площ, а само режете достатъчно дълбоко, за да не повредите мазилката.

Тайна рецепта за премахване на тапети: много вода и много търпение!

След надраскване на повърхността започва работата на търпението: Мокрите покрития тапет отново и отново, тъй като колкото по-влажно е лепилото отдолу, толкова по-лесно е да премахнете покритието на стената от стената. Ето най-важните ресурси и инструменти:

Средства / инструмент начин на действие
топла вода Топлината по-добре разтваря старата паста
Спрей бутилка (12,99 евро на Amazon *) Бързо пръскане на тапети с голяма площ
Четка на художника за поливане на големи площи
Течност за почистване допринася за по-бързото омекотяване
Снимка за тапети Специално вещество, което изпълнява задачата на детергента, например
Почистващ препарат за пара турбото сред тапетите за тапети
шпатула за отстраняване на упорити остатъци

Опитните художници знаят, че многократното намокряне ще ви спести много усилия и често време. Затова бъдете търпеливи и отстранете дървения чип с латексна боя само когато той почти падне от стената сам.

Съвети и трикове Водата не помага за премахване на латексната боя върху мазилката. В този случай разхлабете покритието с лента за отстраняване на боя или вентилатор с горещ въздух и след това го замажете от стената.