Сокоизстисквачка: Как да използваме оптимално кюспето

В крайна сметка всяка сокоизстисквачка оставя много пресовани остатъци, така наречените кюспе. Всъщност влакнестият материал на растенията е твърде добър, за да го изхвърлите. В тази статия можете да намерите начини, по които можете разумно да използвате кюспето.

Стойност на джибрите

В зависимост от това кой плод или зеленчук изцеждате, остатъците все още могат да бъдат много ценни. Много важни витамини се намират директно под кората на плодовете и зеленчуците и по този начин остават в макароните след изцеждане.

  • Прочетете също - Използване на сокоизстисквачка: Ръководство
  • Прочетете също - Почистване на сокоизстисквачката - това е най-добрият начин да го направите
  • Прочетете също - Какъв е полезният живот на кухненските уреди?

В зависимост от сокоизстисквачката, мрежата може лесно да бъде премахната или събрани директно от устройството. Макар и много интензивно сок, и лятното стана почти безвкусен, човек не трябва да губи ценните вещества. Те все още съдържат:

  • Витамини
  • Влакно
  • Здравословни зеленчукови влакна

Letester като добавка за сос или под мюсли

Treester може да се използва много добре за готвене, още повече за бензина от зеленчуци. Например останките от меки зеленчуци могат да бъдат много добри за боловете - тогава ценните съставки се използват и едновременно обогатяват вкуса на боловете.

Плодовият бензин може да се използва и като допълнение към зърнените култури. Лекият остатъчен вкус за плодове също оценява му мюсли.

Трестър като храна за животни

За много животни кюспето все още е ценна част от диетата им. Можете лесно да смесвате кюспето с натрошената храна за животни. Витамините и хранителните вещества също са полезни за кучета и котки, но трябва предварително да сварите кюспето малко по-меко, за да е малко по-лесно смилаемо и да смесите само малко количество с храната.

Много животни, които живеят предимно от плодове и зеленчуци, като гризачи, са много щастливи от кюспето. Мнозина също съобщават за пилета, че буквално се нахвърлят върху джибрите и го обичат много като допълнителна храна.

Pomace за компенсиране на смутита

Когато правите смутита, можете значително да увеличите съдържанието на фибри и по този начин ефекта на насищане на смутитата, като добавите кюспе. Това създава повече фибри от многото готови добавки за смути и не струва нищо.

Съвети и трикове От хранителна гледна точка е предимство, ако не само пиете сока, но и ядете фибрите на растенията. По този начин - въпреки изцеждането - отново сте консумирали всички ценни плодове в много удобна форма.