Как да изхвърлите вашата емулсионна боя по екологичен начин и безплатно

Търговската емулсионна боя за стена не съдържа разтворители, но синтетичните вещества и масла, използвани в тях, обикновено не са съвсем екологични. Следователно половин пълна кофа не трябва просто да се изхвърля в кошчето, това правилно е забранено. Но как може да се изхвърли старата боя по такъв начин, че да има възможно най-малко разходи?

Изсъхналите остатъци от боя не представляват проблем за битовите отпадъци

Изсушените емулсионни бои върху инструментите и в кофата не са проблем: кофата за боя принадлежи в жълтия чувал, стига в него да няма повече течна боя. Инструменти, които вече не могат да се използват, могат да се изхвърлят с битовите отпадъци.

  • Прочетете също - Разредете правилно емулсионната боя
  • Прочетете също - Емулсионната боя също може да стане плесенясала?
  • Прочетете също - Как да премахнете емулсионната боя от мазилката?

По-трудно става само когато емулсионната боя все още е течна, защото тогава трябва да я занесете на мобилния замърсител. Това обаче води до разходи, които често не са точно ниски. Ако предпочитате да запазите парите си, можете да използвате малък трик:

Изхвърляне на емулсионна боя: безплатно и законно

Тъй като в домакинския боклук или в жълтия чувал може да се хвърли само суха боя, просто се уверете, че старата ви боя изсъхва. Ако остане само малко количество остатък, просто оставете кофата отворена за известно време, докато цялата боя се стегне.

Ако боята е малко по-течна, просто смесете съдържанието на кофата с пясък с няколко ръце, така че материалът да се стегне бързо и старателно. Но можете също да рисувате вестници и картон с емулсионната боя, която след това изхвърляте.

Но може би не е абсолютно необходимо да изхвърлите все още течната емулсионна боя! Този тип цвят може да се съхранява месеци или дори години, ако е добре запечатан и се съхранява на хладно място. Така че винаги имате под ръка малко боя, която да докоснете или за по-късни ремонтни дейности!

Съвети и трикове Ако остане само малко количество течна боя, можете да я използвате и за боядисване. Добавете малко оцветяваща боя от железарията и създайте красива картина върху платно или дърво!