Той тежеше само 4 килограма: Невероятната трансформация на 7-годишно сираче

Предупредителни, ужасяващи снимки!

Когато Присила Морс открива снимката на малкото българско мъдро момче Райън във Facebook, тя е съкрушена. Малкото момче със специални нужди по това време беше на 7 години, напълно отслабнало и видимо слабо. Присила веднага предприема стъпки, за да отведе момчето до дома си.

© facebook.com / savebabyryan /

В края на 2015 г. Присила, която вече има двама сина и осиновена дъщеря, ще отлети за България, за да завърши осиновяването. В този момент Райън тежи само 3,5 килограма, животът му виси на косъм. "Първата среща беше ужасяваща ", казва Присила в интервю. "Той наистина приличаше на скелет. Първата ми мисъл беше: „Той ще умре.'"

© facebook.com / savebabyryan

Но Райън не умира и Присила го отвежда в САЩ. Веднага след кацането 7-годишното дете е откарано в болница и изкуствено хранено. Лекарите в този момент не дават много надежда на Присила. Те не мислят, че Райън ще успее. „Никога през живота си не съм виждала лекарите да гледат дете и да плачат моментално“, каза Присила.

Но Райън е по-силен, отколкото някой би могъл да предположи. Всеки ден повече сили и живот се връщат в малкото му тяло. И днес, година след осиновяването, Райън е добре. 8-годишното дете е напълняло, сега тежи почти 12 килограма и изглежда като щастливо дете.

Започнал да дрънка като бебе и все повече се опитва да се придвижва сам. Неговите осиновители Присила и Дейвид също са успели да запишат Райън в училище, където учител по специална педагогика се занимава с него в детайли всеки ден.

© facebook.com / savebabyryan

Освен че е нисък, което кара Райън да изглежда много по-млад, отколкото е в действителност, лекарите са установили, че той има и церебрална парализа, двигателно разстройство, причинено от мозъчно увреждане в ранна детска възраст. В допълнение, момчето страда от микроцефалия, заболяване, при което главата е по-малка от тази на деца на същата възраст, от сколиоза и крака.

Лекарите не знаят дали Райън ще се възстанови от всичките си ограничения и ако да, колко бързо, нито могат да кажат колко ще порасне. Но семейството на Райън мисли положително и вярва, че Райън ще продължи да се развива. На страницата си във Facebook те споделят всички малки и големи етапи на най-малкия си член на семейството и ако искате да проследите историята по-нататък, просто се отбийте.

Пожелаваме на семейството всички сили и цялото щастие на този свят. Тяхната жертва за Райън не е нещо разбираемо и затова те заслужават уважението на целия свят.