Кота за парапета на балкона - 3 решения за различни парапети

Днес осъзнаването на безопасността е много по-силно изразено, отколкото в миналото. Днес много парапети за балкони са обективно и юридически твърде ниски. По-специално за малките деца това може дори да застраши живота им. Как можете да повдигнете парапета на балкона е показано тук, като използвате три различни често срещани примера.

Увеличете парапетите от неръждаема стомана и желязо

Просто решение тук е техниката на маншета. За да направите това, перилото се отстранява отгоре. В зависимост от това дали е квадратна тръба или кръгла тръбна стойка, тръбните секции със съответно по-голям диаметър се поставят над колоната. Те не трябва да стигат до дъното, достатъчно е, ако са отведени на около осем инча над старата тръба. Така че можете да продължите да надграждате тези ръкавици, както желаете. Накрая върнахме стария парапет отгоре.

  • Прочетете също - Минимална височина за парапети на балкона
  • Прочетете също - Какви разпоредби се прилагат за парапетите на балконите?
  • Прочетете още - Естетика за открито: Разкрасяване на парапета на балкона

Бетон и камък

Днес старите зидани парапети на балкони обикновено вече не са достатъчни. Възможно е просто да зазидате няколко реда тук, но това често изглежда много непрофесионално. Ниският парапет на балкона от неръждаема стомана или дърво, който просто се завинтва към стената, е много по-елегантно решение.

Дървен парапет

С дървения парапет всъщност има два начина за визуално привлекателно и в същото време безопасно издигане. Можете да добавите малък парапет от неръждаема стомана върху дървения парапет или да направите кота със същия материал.

Решението от неръждаема стомана обикновено е по-елегантно, тъй като старото дърво на парапета винаги ще изглежда различно от новите части. Има малки винтови скоби, изработени от двата материала, които позволяват кота до двадесет сантиметра.

Неръждаема стомана за всякакви цели

По принцип, благодарение на разнообразния избор на аксесоари, парапет от неръждаема стомана като кота е идеалното решение. Може да служи като добавка и кота за почти всеки парапет.

  • дърво
  • бетон
  • камък
  • стомана
  • неръждаема стомана
Съвети и трикове Ако поради някаква причина не ви е позволено да изграждате постоянна кота, пак можете да направите парапета на балкона по-безопасен, като го повдигнете. Трябва ви вид U-скоба, направена от правилния материал, която се поставя върху стария парапет на балкона.

Можете да прикрепите желания държач за допълнителен парапет към тази U-скоба. При преместване на къщата този държач може да се свали, без да оставя остатъци и дори да се вземе със себе си.