Ерик Фабер: Свежа музика от Норвегия

В началото имаше флейта. На седемгодишна възраст, все още напълно непознат за адреналиновите ритници, които рокът и попът трябваше да предложат, или какво е усещането да си на сцената пред хиляди хора, малкият опита силите си в това Ерик Фабер в Кристиансанд в Южна Норвегия, първоначално на инструмента за начално ниво на класическото музикално училище. Но само малко по-късно Ерик открива любовта си към китарата, която го придружава и до днес. Едва в тийнейджърските си години обаче му се случва ключовият опит, който в крайна сметка ще доведе до.а. този текст е написан за него.
„Влязох в кухнята и телевизорът беше включен“, спомня си той, „и изведнъж се появи видео на живо от Pearl Jam, което пуска по MTV. Все още го помня точно: удари ме като удар! След това нищо не беше като преди.„Бързо се присъедини към гръндж група, първо като китарист, по-късно влезе в ролята на фронтмен и певец. "Това се случи напълно случайно ", казва Ерик, "всъщност винаги съм намирал пеенето ужасно неудобно. Но когато останалите не дойдоха да тренират и бях съвсем сам в стаята за репетиции, аз просто започнах - и си помислих, че е страхотно."

В продължение на шест години той се люлее с групата Pale през клубове и младежки къщи в Южна Норвегия, дори издава EP през 1996 г., докато напуска групата през 1999 г., за да учи в Лондон. Той обаче никога не се е отказвал да прави музика. Стилът и написването му на песни обаче стават по-спокойни, меки и мелодични. През 2002 г., след завръщането си в Норвегия, Ерик Фабер издава дебютния си албум 'Between The Lines ', който записва с "няколко стари приятели ". Но въпреки че Longplayer продаде няколко десетки хиляди пъти и е произвел четири удара на върха на AirPlay, Ерик Фабер реши, поради дългия период от време след генералването на песните, нито един от албума "не над" Опаковка, с която той ще даде дебюта си в Германия през 2011 година. По този начин, Faber 'Nice oeuvreer започва с албума "век", който се появява през 2003 г. и достига най-добрите десет от норвежките класации.
Три години по-късно тя е следвана от "пасажи" до последната работа, която включва, наред с други неща, Марте-Улф-Дует t. Фабер не само се прилага за неговата родина в продължение на години като успешен и популярен музикант, но може да записва и в други страни, като Гърция, първите десет успехи. За да разшири своя успех в Германия, Австрия и Швейцария, Ерик Фабер пише поп песни като 'Century ', които са толкова запомнящи се, че се хващат за. За да може голямата задача да направи музиката си в останалата част на Европа (и света?), за да стане известен, за да бъде оптимално оборудван, 33-годишният мъж засега се оттегли от публиката и написа многобройни нови песни, които също продуцира сам.
Многократно бреме, за което сега съжалява. „Дори да беше нещо страхотно - в бъдеще ще се концентрирам върху писането на песни и правенето на музика отново“, усмихва се той, „правенето на всичко от само себе си беше твърде изтощително за мен."Резултатите от последните месеци (в които Ерик също стана баща) ще бъдат чути в албума 'Not Over ', с който високо талантливият и симпатичен скандинавец ще дебютира в Германия.

В допълнение към новите песни, дългият плейър ще съдържа и най-добрите песни от албумите 'Century ' и 'Passages ' - но това няма да е чисто най-доброто от. "Подредих изцяло нов, страхотен запис от новите и стари парчета, които ми харесват най-много. Наистина ми хареса да го сглобявам “, казва ентусиазирано Ерик. Ако тази процедура звучи познато на някого, не е нужно да се връщате толкова далеч. През 2009 г. сънародничката на Ерик Марит Ларсен беше номер едно с измама и впоследствие направи своя пробив в Германия. Ето и ето: и двамата имат едно и също управление (в Норвегия)...