Това прави палитрата на стената по-лесна за избор на нюанси

Представете си, че една стая боядисване в въображаем цвят, е доста тежък: предната стена в слънцето жълто? Другите повърхности в бяло? Или по-добре в лилавата или да разочарова? Някой друг ли е друг цветен нюанс, свързан с тези обозначения, а въображението също работи в този момент, не винаги безупречен. Палитра за стенен цвят с RAL тонове помага да се ориентират в цвят.

Какво е цветова палитра?

Цветовете на RAL са стандартизирани нюанси, определени от RAL Institute. Те имат валидност в световен мащаб и с тях е много по-лесно различните цветове на стената или бои точно за определяне и възнаграждение.

  • Прочетете също - тези цветове на стената са екологично ценни
  • Също чета - може да бъде отново цветовете на стената?
  • Също така прочетете - как да разпознавам качеството на стената?

Всеки един RAL цвят има номер и име, изглежда точно същото навсякъде по света. За лесно използване, цветната палитра RAL класика е подходяща с нейните 213 различни тона, които първоначално са били разработени за определяне на водоразтворими бои.

Междувременно има и RAL дизайнерска палитра с 1625 тона, както и RAL ефект и равна палитра, но които не са особено подходящи в обхвата на стените. За да изберете подходяща стена боя, първата споменатата цветова палитра е достатъчна.

Как да получа такъв цветен шаблон?

RAL палети се предлагат в хардуерния магазин или в живописния магазин. Въпреки това, има и вие да купувате в интернет, когато поръчвате онлайн поръчка, вашият цветен модел се доставя директно на входната врата.

Предимно цветните палитри се предлагат в практична форма на фен, така че всеки тон ще се появи индивидуално и да се сравнява с други цветове. Простите цветове струват около 12 евро, така че можете да изберете вашия тон на смесване и да поръчате много лесно.

Как да използвате RAL цветовите отделения при избора на цветове

Вероятно вече се движи основен тон, който искате сами за стаята си. Но това се предлага в много различни промени: което трябва да бъде?

  • Сгънете всички под въпрос нюанса на цвета ви в темата.
  • Сравнете ги един с друг и изберете един.
  • Намерете съвпадащи звуци, като сгънете повече цветни карти и задръжте рамо до рамо.
  • Помислете какво трябва да имате избраните цветове в стаята.
  • Забележка: Ярки цветове правят помещението по-голямо, тъмните цветове по-малки.

Също така професионални интериорни декоратори и живопис употреба отново и отново използват палета с стена, за да разберат кои тонове хармонизират помежду си и в кой номер могат да бъдат поръчани.

Идентифициран и с RAL номериран цветен тон на стената може да бъде пренареден при необходимост и отново, за разлика от "свободен след муцуната" самосмесения цвят.

Примери от голямата цветна кутия: цветно разнообразие

За да ви дадем малко прозрение за големия, широк свят на цветовете на RAL, бихме искали да стабилизираме някои важни звуци в този момент. Може би нашите малки екскурси дори ви обслужват като вдъхновение за вашия собствен дизайн на стаята.

Основни цветови нюанси към RAL (примери)
жълт Sandbelb, сигнал жълт, златисто жълт, нарцилс жълт, лимонов жълт, Saffrangelb, маслинено жълто, рапица жълто
червен Ягода червена, трафик червена, гниене на сьомга, оксидот, светло червено, рубинено червено, лилаво, бургундия
син Виолетово синьо, зелено синьо, ултрамариново синьо, сапфир син, черно синьо, сигнал син, сиво синьо, светло синьо
зелено Patinagrün, смарагдово зелено, зелено зелено, борова зелена, трева зелена, черна зелена, борова зелена, минцгрийн
оранжево Жълт портокал, кръвен оранжев, ротационален, пастелен портокал, чист портокал, светлинен портокал, дълбоко оранжево, сьомга
Грей Fehgrau, сребърно сиво, сигнал сиво, мишка, бежово, каменно сиво, синьо сиво, камъче сиво, кварцов сив цвят
кафяв Зелено кафяво, охра, сигнала кафява, глинека кафява, медна кафява, ябълка, маслинова кафява, гайка кафява
White Сметана бяла, сиво бял, сигнал бял, бял алуминий, чисто бял, трафик бял, папирус бял

В този момент виждате много добре, че жълто не само жълто, синьо не само синьо и не знаете просто бяло. И дори не сме извършили почти всички звуци на всеобхватната цветна кутия, но само кратка представена информация!

Палитра с стена специално: Как да изглежда моята стая?

Достатъчно от теорията! Ако не се чувствате като изчакване, докато вашите цветни отделения са пристигнали с вас, първо ще откриете цветния палет в интернет. Но не забравяйте, че индивидуалните звуци по технически причини на дисплея никога няма да бъдат възпроизведени точно.

Съвети и трикове Сега можете да започнете с нетърпение любимите си цветове на стената, а в по-нататъшния курс може дори да използвате интерактивен цветен дизайнер, който се свързва с вашата стая на цифров път в нови цветове. Така че е много по-лесно да се реши!