Остатъците - могат да се изхвърлят с органични отпадъци?

Остатъците не винаги могат да бъдат избегнати. Хлябът е плесенясал, понякога има остатъци, които не се ядат достатъчно рано или нещо е забравено в хладилника. Що се отнася конкретно до остатъците, често възниква въпросът дали те могат да се изхвърлят с органични отпадъци или не.

Остатъци от храна, разрешена в органични отпадъци?

Ако искате да изхвърлите остатъците от храната правилно, не е нужно да правите без кошчето за органични отпадъци. Всички органични и животински отпадъци, които възникват в кухнята, могат лесно да бъдат изхвърлени като органични отпадъци. Това включва месо, риба, карантия, кости, варена храна или черупки от яйца. Всичко, което трябва да направите, е да ги изхвърлите по правилния начин, така че в органичните отпадъци да не се развият миризми или да се привлекат животни. Повече за това в съветите по-долу.

Млякото е изключение. Не трябва да изхвърляте разваленото мляко в органични отпадъци. Просто е твърде течен и има отрицателен ефект върху гниенето. Напълнете пластмасовите бутилки с мляко и ги затворете плътно. След това изхвърлете млякото в остатъчните отпадъци. Млечните продукти като кисело мляко или сирене, от друга страна, могат да се изхвърлят с органични отпадъци без никакви проблеми. Дори корите от сирене принадлежат към кошчето за органични отпадъци.

Съвети за изхвърляне

1. Пази сухо

Един от най-важните моменти при изхвърляне на остатъците от храна с органични отпадъци е използването на сухи материали. Особено, ако искате да изхвърлите остатъците от супа или кисело мляко например, винаги трябва да добавяте вестници или сухи отпадъци като орехови черупки. Това значително намалява влажността и не е нужно да държите носа си веднага, когато отворите кошчето.

2. Опаковане

Животинските отпадъци винаги трябва да се увиват във вестник или хартиен плик. По този начин предпазвате кофата си за органични отпадъци от посетители на животни, които са привлечени от миризмите на остатъците от храна. По-специално, рибата и месото никога не трябва да се изхвърлят в органичните отпадъци.

3. опаковки

Никога не изхвърляйте остатъците от храна в опаковката. Ако тостът е плесенясал, все пак трябва да го вземете върху пластмасовата опаковка. Разрешени са само хартиени торбички, тъй като те ще се разлагат. По тази причина внимателно обръщайте внимание на възможните опаковки, за да не се промъкне в органичните отпадъци.