замазка за балкона

По-специално, по-старите подови настилки от балкона са направени от плъзгаща се бетонна базова плоча. Има и замазка в допълнение към слоевете на разделяне и действителния под. Изискванията за изграждане и замазката се различават значително от други работи. Успешно получи цялата информация, тъй като замазката се използва на балкона.

Базови плаки - строителство в промяната на десетилетия

Структурата на балкона се е променила значително през последните няколко години. Днес пластмасите са положени в процеса на тънко легло на замазката, която се запечатва едновременно. Но можете да бъдете построени и като дренаж над замазката. Въпреки това, по-ниската структура на бетонната балкон под не се е променила.

Нашата препоръка

Течност пластмаса 5L Подова настилка 50м² Цветно бетоново покритие (антрацитно сиво)
25,64 EUR към продукта

Изграждане на балконната плоча от замазка до бетон

Това е, можете да обновите балкона си на замазката или. ремонт и след това решете как трябва да изглежда допълнителната структура. Дотогава структурата винаги трябва да изглежда така (отдолу нагоре):

  • Бетонна плоча (ако е необходимо с компенсационна маса (19.59 € в Amazon *), поправка в ремонти)
  • евентуално бариера
  • Разделителен слой или слой за разделяне
  • С пара бариера сега и плъзгащо фолио
  • Замазка

Слоят на замазката трябва също да има градиент от 1,5 до 2 процента, така че това е правилно дехидратирано. Между другото, цялостната конструкция на балконната плоча се регулира според DIN 18560.

Причини за това изграждане на замазката

Горната структура е необходима по различни причини. Подовата панела на балкона е изложена на климатичните условия като почти всеки друг елемент. Така температурата влияят и върху компонента: силно затопляне през лятото и с пряка слънчева светлина, пълно охлаждане под точката на замръзване в зависимост от външните температури през зимата.

Нашата препоръка

Течност пластмаса 5L Подова настилка 50м² Цветно бетоново покритие (антрацитно сиво)
25,64 EUR към продукта

Структурата прави балкона през издръжливост

Тази структура сега гарантира, че замазката е отделена от бетонната плоча и съответно може да се плъзне термично условно. Така, пукнатините и други разрушения в замазката се избягват в дългосрочен план. Но дори като разделящ слой, различни продукти и материали идват в близкия подбор:

  • Bitumenbahnen (26,99 € в Amazon *)
  • Битумна хартия
  • Тръба стъкло руно
  • Полиетиленови филми в подходяща сила

Използва замазка за балкона

Но самата замазка трябва да бъде избрана съответно. Използват се повечето потоци или мокри замазки. Класовете за твърдост и износване трябва да бъдат адаптирани към по-късните изисквания. Замазките, подходящи за балкона, включват освен циментова магнезия или калцийсулфат, както и калцелтът е подходящ.

Нашата препоръка

2K епоксидна адекватна на епоксидния промотор бетонен подови закрепване на земята лепилообразни (2) t
Към продукта

Стенни връзки и изолация

Ако трябва да се използва Nassestrich, трябва да запечатате уплътнителя или. Източете слоя за освобождаване към по-късната връзка. В допълнение, трябва да бъдат прикрепени еластични изолационни ленти. Правилното изпълнение е огромно, тъй като в противен случай се образуват студени мостове тук по-късно. Това може да има различни последици.

Изолацията е много важен елемент

От една страна, вече или по-късно планираната фасадна изолация (топлоизолация композитна система, къси WDV) може да не постигне термичните изолационни стойности, изисквани от наредбата за енергоспестяване (Enev). От друга страна, точката на кондензация се премества в зидария, която може да доведе до влажни стени там.

Получените щети вероятно ще бъдат широко известни. Така изискванията, необходими за изпълнението на работата по балкона, са относително високи, докато получената вреда на строителството често се среща само много години по-късно. Но тогава щетите могат да бъдат много трудни за прилагане.

По-нататъшната структура на балконното корито

Сега можете да решите дали да се приложите към балконната замазка все още съответния разпределителен слой от полиетилен (който може също да бъде проектиран като дренаж), но също така можете да покриете замазката след пълното втвърдяване с отделен праймер и след това да се насочите директно към него.

Съвети и трикове не забравяйте да работите в замазката, стоманена армировка. Отново, трябва да работите правилно правилно, тъй като в противен случай може да има въздушни включвания или пукнатини поради местата липсващи армировка. За повече информация вижте "подкрепления за армировъчен бетон".