евкалиптова дървесина - една от най-важните насаждения

Евкалиптовата дървесина е една от най-важните дървета в дървената търговия днес. Какво няколко знаят: стойностите на качеството и собствеността на евкалиптовото дърво могат да бъдат много различни, в зависимост от вида и произхода на дървото. Повече за това, както и всичко за други имоти, цени и характеристики на евкалиптовото дърво могат да бъдат намерени в този пост.

Технически ценности

Размерна стойност на стойността на стойността
Сурова плътност 0.48 - 1.06 g / cm³ (въздушно сухо)
Якост на натиск 39 - 72 N / mm²
Сила на огъване 90 - 106 N / mm²
  • Също така четете - твърда дървесина: най-важните видове дървесина
  • Също така четете - Eucalyptus Wood: почистване или масла?
  • Също така четете - кестен дърво

Видове и качества на дърветата евкалипт

По принцип, трябва да диференцирате тежкото и средно качество в евкалиптовото дърво между дървеното и средно тегло, което понякога има фундаментално различни свойства. В допълнение, все още има (не култивиран) дъб на Тасмания, който до голяма степен съответства на умерените качества.

Дървени видове Международна обозначение съгласно DIN EN 13 556 и други имена
Евкалиптова дървена плантация, средно тежко качество EUGL и EUSL, също синя гума, Grandis, Robusta, Saligna или Lyptus
Евкалиптова плантация, тежко качество EUCM, червена дъвка, клозяна смола, Queensland синя смола
Тасмания дъб EUXX

Виж

Зърно

Зърното е относително сходно с отделните групи видове. Порите са груби и разпръснати. Курсът по влакна може да бъде или прав или вълнообразен с отделните видове. По-твърдите видове понякога имат по-фин чертеж, но това не е задължително да е така, но зависи от съответния тип. Тасмания дъб вижда дъбова дървесина от чертежа.

цвят

По-тежките видове са предимно яркочервени до бургундия, по-ниските видове между ярки и леко-кафяви до тъмночервени. Тасмания дъб също може да има ярък дъб цвят.

Имоти

Свойствата на по-твърдите видове се различават съвсем ясно от тези на по-меките видове дървесина в евкалиптовата дървесина. Една от най-важните разлики е в дълготрайност.

Ходене и сушене

Средно тежките сортове имат много по-голяма скорост от тежката евкалиптова гора. Трябва да се обърне внимание на сушенето, така че да се избягват източниците и разкъсването.

съпротива

Само тежките дървесни видове евкалипт са силно устойчиви на външна употреба. Умерените типове, от друга страна, имат само умерена до лоша съпротива. Това трябва да се разглежда по-специално, когато става въпрос за градинско обзавеждане. Средно тежки евкалиптови гори лежат в класа на устойчивост приблизително равен на дърво от смърч и Дъглазия, така че са незащитени не толкова оптимално за използване на открито.

употреба

Използването на евкалиптското дърво може да бъде различно. Тежките гори често се използват за подова настилка (паркет, дъски), често за прозорци и рамки на врати и зимни градини. Също така на открито (но без директен контакт с земята) можете да използвате тежки качества добре. Умерените качества обикновено се използват за изграждане на мебели или интериорен дизайн. Тасмания дъб се използва като непланираща дървесина, предимно в Австралия.

произход

Eucalyptus е първоначално от Австралия, но днес днес се култивира в много области в световен мащаб на насажденията, които имат подходящ климат (Z.Б. Индия).

Цени)

Евкалиптовата дървесина е като дървен материал в тази страна, за да открие почти толкова добър, колкото и в дървената търговия. Ако тогава ще намерите евкалипт само в обработена форма, например като бюро за вътрешен двор или паркет. Цените са доста в областта на други, висококачествен паркет.

Тук ще намерите всички дървесни видове с един поглед

Съвети и трикове в плантация Уудс е, когато се отглеждат по устойчив начин, екологичното увреждане вече е значително по-ниско, отколкото в тропическите гори, съмнителни (и несигурни) произход. Въпреки това, те винаги трябва да считат дали домашното дърво без дълги транспортни маршрути може да не може да има една и съща цел и има достатъчно свойства за техния проект. Това ви прави и важен принос за опазването на климата.