Евкалиптово дърво: боядисване или омазняване?

Градинските мебели също се нуждаят от адекватни грижи, особено ако са изработени от дърво. Имате няколко възможности. Евкалиптовото дърво например може да бъде осигурено с ефективна защита чрез омазняване или боядисване.

Защо евкалиптовото дърво трябва да се грижи редовно

По-специално дървените градински мебели са изложени на голямо разнообразие от атмосферни условия и поради това изискват редовна защита и адекватни грижи. Ако това липсва, дървото може да стане сиво с времето и постепенно се унищожава от влага и температурни колебания. Защитата срещу проникваща влага е необходима, за да не настъпи повреда поради влага.

  • Прочетете също - Твърда дървесина: най-важните видове дървесина
  • Прочетете също - Произходът на дървото Sheesham
  • Прочетете също - евкалиптово дърво - една от най-важните гори за насаждения

Как да получите постоянна защита

За да защитите достатъчно мебели от дърво, можете да използвате или глазура или подходящо масло. Това дава на дървото импрегниране или защитен слой под формата на уплътнение, така че да не се появят нито от замърсители, нито чрез увреждане на влагата на материала. Евкалиптовата дървесина обикновено се предлага с импрегниране на масло за получаване на тази защита. Ако искате да защитите евкалиптовото дърво от метеорологичните условия, трябва да извършите няколко работни стъпки, като например следното:

  • Подготовка на мебелите под формата на цялостно почистване
  • Разделяне на повърхностите в няколко прохода
  • Премахнете добре абразивния прах
  • Нанесете специално масло като импрегниране

Какво трябва да обърнете внимание по време на импрегниране

Ако повърхностите вече са силно износени, първо трябва да ги шлайфате с груба шкурка и след това да ги обработите с по-фина спална хартия, така че да получите гладка повърхност. След това старателно отстранете шлифованите частици, преди да почистите добре повърхността с кърпа от микрофибър и след това да работите в продукта за грижа.

Последващото третиране с масло за грижа

Предлагат се специални масла като консерванти за дърво, но те трябва да се прилагат редовно. По правило този вид обработка се извършва около два до три пъти годишно, въпреки че, разбира се, шлайфането е необходимо само в екстремни случаи, когато повърхността е вече силно износена. При редовна грижа е достатъчно по-простото последващо лечение с продукта за грижа. Единственото важно нещо е да почистите старателно мебелите, преди да нанесете защитния агент. В крайна сметка маслото трябва да прониква в дървото и да не запечатва мръсотията.