уголеми отвора за аспиратора

Така нареченото пробиване на сърцевина или пробиване на отвори за сърцевина обикновено се изрязва от стената с вид цилиндрична бормашина. В някои случаи може да се наложи след това да се увеличи такъв отвор за аспиратор.

Какви опции имате, за да увеличите такава дупка

Отворът за аспиратора трябва да бъде направен възможно най-точно и внимателно. Преди всичко е важно да се уверите, че има достатъчно изолация, така че да не се налага да се съобразявате с топлинни загуби или проникване на влага по-късно. В същото време обаче трябва да се осигури достатъчно приточен въздух. Разбира се, можете също да създадете или пробиете дупката сами. уголемете, защото разполагате със съответните ресурси. Дупката може да бъде направена или увеличена, както следва, например:

  • Прочетете още - Уголемяване и приспособяване на стенен отвор за аспиратор
  • Прочетете също - Пробиване на отвора за аспиратора
  • Прочетете също - Как да затворите дупката в аспиратора?
  • Прикрепете перфориран венец с диаметъра на необходимия отвор, ако е необходимо с дървен шаблон
  • внимателното отстраняване на материала на стената около този перфориран пръстен и по този начин създаването на отвора или увеличаването на отвора
  • поставяне и запечатване на свързваща тръба за аспиратора

Вътрешната работа не винаги е полезна тук

Не подценявайте усилията или разходите. трудността при направата на перфориран пръстен в зидарията, в зависимост от това колко е дебела стената. Определено се нуждаете от много мощна тренировка (€ 48,00 в Amazon *) и достатъчно дълга и голяма тренировка, за да можете да пробиете този пръстен чисто. В повечето случаи това изобщо не може да се направи с нормални домакински средства, така че първо трябва да заемете подходяща тренировка с бормашина, която също струва пари. Съществува и риск сондажът да не се извърши чисто и тръбата за аспиратора да не може да бъде поставена чиста и перфектно запечатана. Това обаче е необходимо така или иначе, за да се получи по-късно правилна функция и добро уплътнение.

След пробиване или. Уголемяване на отвора

Важно е да запомните да оборудвате отвора с необходимата изпускателна тръба за аспиратора възможно най-скоро и след това да го запечатате правилно. Също така проверете дали стената е била адекватно изолирана отвън или въздухът може да проникне в помещението около канала. Ако е необходимо, трябва да отстраните тези течове възможно най-скоро, за да не възникнат топлинни загуби и по този начин допълнителни, а не незначителни енергийни разходи.