Изградете сами врата за навеса с инструменти

Ако искате сами да построите врата за вашия навес с инструменти, имате няколко възможности. Например дървена конструкция с плоча и панти е много проста. Но има още повече възможности за новата ви врата.

Лесен начин за изграждане на врата за навеса

Най-простите конструкции не трябва да бъдат най-лошите. Ако вратата на навеса трябва да бъде заменена след много години употреба или ако имате нужда от врата за нова барака, имате няколко възможности, като например следното:

  • Прочетете също - Изграждане на навес за инструменти без основа - полезно или не?
  • Прочетете също - Изграждане на навес от палети и как работи
  • Прочетете също - Изградете сами табла за водното легло
  • обикновена навес с дървена плоскост като крилото на вратата
  • Врата за навес, състояща се от рамкова конструкция
  • навес, направен от дъски и U-профили

Най-лесният вариант със сигурност е да използвате обикновена дървена плоча като крилото на вратата и да прикрепите пантите и подходяща ключалка на вратата с ключалка към нея. Въпреки това, дори и с този прост вариант, трябва да обърнете внимание на няколко неща, като например да се уверите, че вратата не е твърде тежка по-късно и че цялата стена е изкривена.

Как може да се направи и монтира обикновена врата за навеса с инструменти

С панел като обикновено крило на вратата няма нужда от сложна конструкция. Всичко, което трябва да направите, е да изрежете панела до желания размер, да шлайфате ръбовете и да пробиете отвори за фитингите и ключалка. След това можете да инсталирате новата врата. Не може да бъде по-лесно. Ако искате малко по-сложна, но оптически по-привлекателна, изберете врата с рамкова конструкция, която е направена изцяло от дърво и е сравнително лесна за производство. Такава врата се състои от различни зони, като например рамка, която може да бъде оборудвана с дървени дъски или ленти, както е необходимо. За да се осигури достатъчна стабилност на вратата, в средата са интегрирани допълнителни подпори.

Друг начин да направите врата за навеса с инструменти

Можете да направите конструкция, при която рамката на вратата е изградена от U-образен профил. След това дървените панели просто се вкарват в тази рамка. Дъските с език и жлеб, които могат да бъдат здраво залепени в рамката, са особено подходящи за тази конструкция. Това води до особено стабилна конструкция, която може да бъде снабдена с подходящи фитинги и резе.