Незаменим за полагане на открито: мразоустойчиви плочки

Решаващият фактор, който прави плочките устойчиви на замръзване на открити площи, е степента на абсорбция на влага. Проникващата течност може да "спука " плочката отвътре и да я накара да се счупи. Фаянсовите изделия падат навън, керемидените плочки са подходящи, а порцелановите керамични изделия трябва да бъдат направени устойчиви на замръзване.

Взаимодействие между плочки и полагане

За да се създаде устойчив на замръзване плочки на открито, трябва да се гарантира както изборът на подходящите плочки, така и професионалната инсталация. Неправилно положените мразоустойчиви плочки могат да бъдат също толкова повредени, колкото и мразоустойчивите студеночувствителни плочки, например направени от фаянс.

  • Прочетете още - Перфектно приспособими към предназначението и местоположението: плочки за външна употреба
  • Прочетете още - Боядисване на плочки във външни зони, специфично за приложение и устойчиво на атмосферни влияния
  • Прочетете също - Плочки за работилницата

Фокусът за постигане на защита от замръзване е водата и влагата. От една страна, той може да бъде абсорбиран от плочките само в ограничена степен или изобщо не, а основата и фугирането трябва да се състоят от мразоустойчиви материали. Наклонът гарантира бързото оттичане на дъждовна и снежна вода.

Модели и мотиви с малки мозаечни плочки

Порцелановите керемидени плочки могат да бъдат устойчиви на замръзване, но губят своята устойчивост на замръзване, ако не са положени. Каменните изделия са по-икономични. За остъклени повърхности трябва да се използват само плочки с клас на абразия три или по-висок, тъй като в противен случай остъкляването може да стане пропускливо с годините. Класовете на абразия са разделени на пет нива.

  • Клас първи за леки товари като облицовки на стени, бани или рядко използвани помещения.
  • Клас два за нормални жилищни зони с изключение на коридори и коридори
  • Клас три за коридори, коридори, вътрешни дворове и тераси с много трафик.
  • Клас четири за външни площи като стъпала на къщи, дворове, кухни и градински пътеки.
  • Клас пет за търговска употреба и екстремно излагане на влага като граници на плувни басейни или крайбрежни открити площи.

Защита от замръзване, включена с каменни изделия

Диапазоните на цените на плочките, устойчиви на замръзване, отговарят на общите цени на продуктите. В случай на порцеланови каменни изделия, устойчивите на замръзване варианти се предлагат от около четиридесет евро на квадратен метър.

Съвети и трикове Не пестете пари никъде за плочки, които трябва да се полагат на открито. Вашият керемиден под е толкова устойчив на замръзване, колкото и най-слабото звено в строителния материал - и това често е фугирането.