Полагане на плочки за душ на пода и за какво да внимавате

Когато избирате правилния душ в по-малка баня, наличното пространство играе важна роля поради избора на форма и размер. Душът на пода с плочки се слива много добре със стаята.

Какво да имате предвид при инсталиране на душ кабина

Има няколко неща, които трябва да имате предвид при избора на душ, както и по-късно, когато го инсталирате. Например, трябва да се осигури перфектно уплътнение на пода и стените, ако искате по-късно да облицовате душа. Следва да се вземат предвид следните неща:

  • Прочетете също - Преоборудване на душ на нивото на пода
  • Прочетете също - Инсталиране на душ на пода в замазката
  • Прочетете още - Душ на нивото на пода с плочки и десния наклон
  • Избор на правилния отвод за душ, като точков отвод или душ канал
  • правилната подготовка на основата
  • осигурете достатъчен наклон за канализацията
  • правилното сглобяване на подходящ душ елемент за душ на пода
  • запечатването на душа в подовата зона, както и към страничните стени и душ кабината

Основните стъпки за работа при инсталиране на душ

Когато подготвяте подземната повърхност, трябва да обърнете внимание на необходимия градиент от около 1,5 до 2 сантиметра на метър, за да може по-късно водата да изтече правилно. Следователно подземната повърхност трябва да има съответен градиент към оттичането на водата. Може да се наложи сложна работа, ако плочките вече са положени и те трябва да бъдат премахнати. Също така трябва да решите дали искате да инсталирате под-подов елемент, който вече съдържа водоустойчив пластмасов лист, който може да се вгради в замазката. След това върху тази основа може да се положи желаното подово покритие, като плочките. Можете също да избирате между такъв под-подов елемент със или без вграден дренажен канал или. Дренажна единица.

По-нататъшното изграждане на душ на нивото на пода

Когато избирате плочките за вашия душ, трябва да се уверите, че използвате подходящи дизайни, така че спускането към канализацията да може да бъде изпълнено възможно най-лесно. Ако тук използвате по-големи плочки, те трябва да се режат, което не винаги има положителен ефект върху външния вид. Най-малките мозаечни плочки обикновено са най-лесни за обработка. Трябва да използвате подходяща уплътнителна лента, за да запечатате зоните на ръбовете, така че тези зони да са и оптимално защитени от влага.