Пет фактора определят разходите за строително ремарке

Разходите за строително ремарке могат да бъдат разделени на пет основни групи. Шаси, тяло с под, стени и покрив, прозорец и врата, технология и интериорни елементи. В случай на използвано строително ремарке условието определя последващите разходи, които се компенсират спрямо покупната цена. Да го направите сами е в рамките на същия бюджет.

От 500 до 20.000 евро е възможно

Когато проучвате пазара за употребявано строително ремарке, ще намерите оферти за закупуване, които започват от няколкостотин евро. В горния ценови сегмент, 10.000 до 20.000 евро необходими. В допълнение към основните стойности като оборудване, състояние на съхранение и размер е полезно да се разделят разходите на пет области. Всяка зона трябва да бъде претеглена по отношение на нейното значение за по-късното използване. Инвестициите трябва да се изчисляват индивидуално и от тях да се формира разумна покупна цена.

  • Прочетете също - Обновяване на покрива на строително ремарке: обяснено стъпка по стъпка
  • Прочетете още - Премахването на стар трейлър на сайта генерира много променливи разходи
  • Прочетете също - Поставяне на строително ремарке като градински навес

1. шаси

Ако е налице функциониращо и одобрено шаси, то трябва да бъде горе-долу веднага готово за употреба. Използваното шаси трябва да бъде 3.000 до 5.000 евро се изчисляват.

2. Тяло

Тялото се състои от основната плоча, стените и покрива. Ако всички елементи са плътни, добре запазени и стабилни, за скелет без изолация може да се използва стойност 4.000 до 6.000 евро се изчисляват.

За повреда на основната плоча, включително закрепване към шасито и повреда на всяка стена, могат да бъдат приспаднати около хиляда евро на стойност. Трябва да се извърши точна проверка на покрива. Дефектен покрив намалява стойността на строителното превозно средство с хиляда до 3000 евро.

3. Прозорец и врата

За три до четири прозореца и входната врата трябва да се смени с около 3.000 евро могат да се очакват.

4-ти. технология

Електричество, топла вода, резервоар, газ, слънчева енергия, телевизионна антена, интернет и осветление отвътре и отвън трябва да се инвестират между 2.000 до 5.000 евро се очакват.

5. Вътрешна работа

Усилията за интериорен дизайн зависят много от индивидуалния вкус и предназначението. Що се отнася до разходите за разширяване, без да се живее, около една пета от общите разходи трябва да отидат за интериорен дизайн. Ако искате да живеете в трейлъра, делът се удвоява.

Съвети и трикове Ако имате евтин трейлър на сайта (до 2.000 евро), винаги разработвайте „План Б“ по предназначение. В този ценови диапазон законовите и законовите изисквания са възможни само при високи последващи разходи.