За максимален комфорт: така правилно позиционирате дивана си!

Диванът играе много централна роля в хола, защото обитателите са склонни да прекарват по-голямата част от времето си върху тази удобна мебел. Ето защо правилното поставяне на дивана е толкова важно, тъй като в крайна сметка искате да наблюдавате най-важните зони от тук! В същото време мебелите за сядане естествено служат като декоративен украшение и също трябва да служат на целта си в това отношение.

Какво искате да видите от вашия диван?

Първият и най-важен въпрос, когато става въпрос за поставяне на дивана на правилното място в стаята, е следният: Какво искате да видите, когато седите на любимото си уютно място? Телевизията? Или бихте предпочели вашата прекрасно зелена градина?

  • Прочетете още - Диван с електрическо зареждане? Ето как да заземите дивана си!
  • Прочетете също - Как да премахнете маслените петна от дивана: инструкции за бързащите
  • Прочетете също - Чист комфорт: Как да се грижите за дивана си!

Не можете да преместите прозореца на картината в градината, но можете да преместите телевизора или във всеки случай дивана. От ъглов диван може дори да държите под око и двете, ако имате смелостта да преместите други мебели наоколо, за да преместите дивана.

Има тези опции за поставяне на диван

Диванът не винаги трябва да е с гръб към стената, но това зависи изцяло от размера и разположението на използваното пространство. Тези възможности могат да възникнат и във вашия хол:

  • поставете диван с ниска облегалка пред прозореца
  • Поставете дивана и фотьойла, групирани около маса в средата на стаята
  • Ъглов диван с изглед към телевизора и панорамен прозорец
  • (диагонално) срещу телевизора
  • с гръб към декоративен разделител на стаята
  • Използвайте дивана като разделител на стаята и го подравнете с предната част на прозореца

Както можете да видите, има много различни креативни начини за позициониране на диван и може да има изненади! Уверете се обаче, че решението ви не изглежда прекалено „претъпкано“.

Заради покривалото на дивана: Избягвайте слънцето и топлината

Когато позиционирате дивана си, имайте предвид също, че UV лъчите и топлината могат да повредят покритието. Ето защо е важно да не поставяте дивана на ярко слънце, ако е възможно, но също така няма смисъл директно пред нагревателя.

Трябва да спазвате разстояние от поне 20 см от радиаторите, за да може топлия въздух да излезе в стаята. Но дори и тогава, отоплителната мощност се намалява малко.

Съвети и трикове Никога не поставяйте дивана близо до стената, защото в строителната тъкан винаги има малко влага, която трябва да излезе. С хлабина на стената от 5 до 10 см, можете да се уверите, че зад дивана не се образува плесен.