За феновете на открито и носталгиците: Това са тенденциите за колоездене 2015

Трябва да вземете нов мотор преди вас? Ще ви кажем кои модели са особено популярни тази година.

Когато навън грее слънце, е крайно време да извадите мотора от избата и да го приведете в добра форма. Или можете да си купите ново превозно средство веднага. Може би стилен холандски мотор или страхотен планински велосипед? Във всеки случай важи следното: Когато купувате велосипед, определено трябва да потърсите професионален съвет. Защото, подобно на закупуването на обувки, правилното "прилягане " също има значение, когато става въпрос за мотора.

Защото: не всички велосипеди са еднакви. "Това е очевидното предимство на специализираната търговия пред всяка онлайн покупка: Дилърът може да оптимизира малки детайли на десния мотор (кормило, кормило, седло,

..

) и го превърнете в много подходящ, "обяснява Торстен Левандовски от Merida & Centurion Germany GmbH.

Кой модел в крайна сметка ще изберете зависи преди всичко от вашето собствено поведение при шофиране. Търся ли здрав мотор за града или по-скоро бих го използвал, за да направя планините опасни и да карам ски над хълма и долината, независимо от времето? Разгледахме отблизо най-популярните видове велосипеди и ви запознаваме с новите модели:

Крос и трекинг велосипеди

Особено популярни тази година са леките, спортни велосипеди, които са оборудвани с багажник и са идеални за малки покупки, начин на работа или спокойни разходки с колело през уикенда. Така наречените крос и трекинг велосипеди са универсалните сред велосипедите.

© Мерида

Електронни велосипеди

Но търсят се и велосипеди с техническа поддръжка: „За много жени електронното колело вече предлага истинска алтернатива на автомобила“, казва Линда Тенбенсел от Rose Bikes. В крайна сметка моторните велосипеди могат да достигнат скорост до 40 км / ч.

© Скот

Колела за носталгия

Ако търсите малко по-необичаен модел, трябва да вземете един от многобройните носталгични мотори, които в момента са в магазините. Без значение дали са червени, зелени или тюркоазени: най-важното е старомодните велосипеди да бъдат елегантни. Специален акцент: повечето носталгични мотори имат кошница на кормилото отпред. Това е практично и придава на мотора женствена нотка.

© Пегас

Планински велосипеди

Планинското колело е идеалният спътник за всички фенове на открито. В буквален превод планинският велосипед означава „планински велосипед“ и следователно е идеален за всички пътувания далеч от бетонните пътища. Но бъдете внимателни: ако искате да сте на път с вашия планински велосипед, трябва да надстроите! Повечето модели нямат нито светлина, нито камбана - неща, които са задължителни в правилата за движение по пътищата.

© Центурион