Facebook блокира снимки на бременни жени, защото уж са обидни

Понякога Facebook блокира снимките на потребителите поради нарушение на правилата. Вече ни се е случило ;-) Но двойният стандарт на социалната мрежа понякога е под въпрос ...

Бъдещите майки често се страхуват от раждане. Просто защото не знаят какво да очакват. "Движението за положително раждане " иска да покаже на жените какво се случва по време на раждане и как изглежда, когато се роди бебе. Поради това групата публикува снимки на раждащи жени.

Те трябва да предадат възможно най-реалистичната картина на посетителите на сайта. В крайна сметка повечето от нас са виждали само притворни раждания във филми и телевизия. Но Facebook очевидно има проблем с неподправената реалност.

Тази снимка например отиде твърде далеч за Facebook. Можете да видите очевидно бременна, гола жена, която се готви за предстоящото раждане. Всъщност няма много какво да се види на снимката. Но тъй като можете да познаете гърдите и зърната на жената, Facebook реши да изтрие снимката. Други снимки от групата също бяха изтрити, например тези, които показват новородени бебета.

За основателя на сайта, Мили Хил, напълно неразбираемо. В крайна сметка всеки ден виждате снимки на известни личности, които се разхождат по червения килим почти гол и са снимани от много камери. За да изразят липсата на разбиране относно изтриването на снимките им и да покажат на всички останали потребители двойните стандарти, които Facebook показва, „Движението за положително раждане“ публикува друга снимка. Ето и ето, това не беше изтрито въпреки голите гърди. Това беше тази снимка на Риана:

Посланието на снимките едва ли може да бъде по-различно. Докато Риана продава себе си, голото си тяло и музиката си на червения килим, другата картина е за най-естественото нещо на света, раждането. Така че е под въпрос дали насоките на социалната мрежа може би трябва да бъдат преразгледани. Защо голата кожа е наред с Риана, но не и с бъдеща майка?