Фахверкова къща - какъв е най-добрият начин за вмъкване на разширение?

Старите фахверкови къщи често имат един основен недостатък - малкият им размер. Малки стаи и често поради съображения за икономия само много малка обща площ. Допълненията, разбира се, са възможни и във Fachwrek. Тук можете да прочетете как най-добре да го направите и за какво да внимавате.

Възможност за отглеждане

По принцип, разбира се, винаги е възможно да се добави към всяка къща, при условие че строителните разпоредби не повдигат никакви основни възражения. Необходимото пространство за това, разбира се, трябва да е на разположение (в съответствие със строителните разпоредби).

  • Прочетете също - съборете фахверковата къща - или рециклирайте?
  • Прочетете също - облицовка на ферми - какво е възможно?
  • Прочетете също - Дълъг живот на конструкцията от дървена рамка

Много често се случва къщите, които са станали твърде малки, да са вече на границата на разрешеното използване на имота, така че удължаването е изключено съгласно строителния закон. Съществуват законови разпоредби относно това колко пространство върху имота трябва да остане свободно и незастроено и какви минимални разстояния трябва да поддържат сградите от границите на имота.

Планиране и изпълнение

Планирането на разширение е отговорност на архитекта, който трябва да намери визуално привлекателно и пространствено оптимално решение в рамките на прогнозния бюджет. Предоставянето на стари фахверкови къщи с модерни разширения е почти станало традиция - но също така поражда много технически проблеми, които трябва да бъдат решени чисто.

Най-лесният начин със сигурност е да планирате разширение като конструкция от дървена стойка. В този случай преходите са много по-лесни. Новопостроеното дървено скеле може просто да бъде "свързано" със съществуващото. Що се отнася до взаимното свързване на стари и нови сгради, обикновено няма големи проблеми.

Отглеждане и обновяване

Ако по-стара дървена къща е на път да бъде реновирана, най-лесно е да добавите едновременно разширение. Необходимите разрешителни трябва, разбира се, да са налични още в началото на строителството.

Съвети и трикове Друга възможност, която бихте могли да измислите веднага при ремонт, би била да преустроите покрива, за да спечелите допълнително пространство. В много случаи това е възможно без никакви проблеми и често носи необходимото разширяване с много по-малко усилия.