Творчески рисуване на фасадата: Идеи, които вдъхновяват!

Ярко белите фасади може да са приятни, но искате нещо специално, което наистина да привлича вниманието? Има толкова много красиви цветове, които могат да се комбинират по вълнуващ начин! Освен това вече имате шанса да излезете с красив дизайн, който подчертава архитектурата на къщата ви и я кара да изглежда в съвсем нова светлина. Ние ще ви помогнем с бълбукащи идеи!

Остъкленията оживяват фасадата

Твърде много собственици на жилища разчитат на компактен, едноцветен слой боя, но глазурите са много по-динамични! Боядисайте фасадата си в светъл тон и остъклете малко по-тъмен цвят върху нея. Това работи със следните инструменти:

  • Прочетете още - Боядисване на фасадата и важни неща за сухия сезон
  • Прочетете още - Боядисване на фасадата на къщата модерно със силни идеи
  • Прочетете още - Поправяне и боядисване на фасадата професионално
  • гъба
  • Декоративно руло
  • Широка четка
  • Плат за повиване

Уверете се, че моделът е възможно най-равномерен, хлабав и люспест, което носи много динамика със себе си. Например, жълтото изглежда страхотно на бяло, сьомга на сметана или светло зелено на много нежно жълто.

Цветовите контрасти според архитектурата

С втората ни идея бихме искали да подчертаем архитектурните характеристики на вашата къща: боядисайте фасадата си в естетически цвят като люляк, светло сиво или роза.

Отделете нишите на прозореца и вратите в бяло или кремаво, боядисайте прозореца на залива малко по-светъл или по-тъмен и включете декоративни ленти в цялостния дизайн. Но: Не прекалявайте, в противен случай ще бъде твърде неспокойно!

Декоративна живопис за вашата фасада

Говорейки за декоративни ленти: декоративната живопис има много повече възможности и идеи, готови да направят вашата новоизрисувана фасада нещо много специално. Какво ще кажете например за самостоятелно проектиран фамилен герб над входната врата?

Други шарки също могат да бъдат нанесени върху повърхността, например с помощта на сглобяем шаблон. Исторически панделки с меандър, стилизирани лилии и други красиви мотиви могат лесно да бъдат приложени към стената.

Разбира се, можете също да проектирате своя собствена картина, която след това да прикачите към подчертана зона. Често има красиви шарки в зоната на стълбището, около входната врата или до прозорците. Оставете се да бъдете вдъхновени, например, от дизайна на фасадите на къщата Allgäu!

Съвети и трикове Декоративният дизайн на стени трябва да се научи! Първо практикувайте глазури и картини върху тестова повърхност, преди да приложите идеите си на практика върху фасадата. Работете с Malstick, за да отпуснете ръката си върху него, за да предотвратите треперене.