Фасадната облицовка с цинков лист осигурява постоянна защита

За облицовката на фасадата на къщата, цинковият лист е здравата и необслужвана алтернатива на много други материали. Елементите от цинкова ламарина могат да бъдат оптически адаптирани към стила на сградата. Счита се, че цинковият лист не изисква поддръжка и има особено дълъг експлоатационен живот.

Рециклируем цинков лист

Цинковият лист е един от устойчивите рециклируеми материали. Има висока издръжливост, тъй като е нечувствителен към всякакви метеорологични условия. Цинковият лист е незапалим и предпазва от електросмог. Той предлага на фасадата оптимална защита. Ако цинковият лист трябва да бъде премахнат поради ремонт на къща или събаряне на сграда, той е идеално рециклируем. Използваният цинков лист бързо се връща в обращение.

  • Прочетете също - метална фасадна облицовка
  • Прочетете също - Фасадна облицовка: ръководство
  • Прочетете още - Фасадната облицовка с Eternit

Титанов цинк с патина

Можете да използвате гол титанов цинк или изкуствено изветрял титанов цинков лист за облицовка на фасадата. Видимото изветряване, т. Нар. Патина, се появява върху голата цинкова повърхност с течение на времето в резултат на времето. Този естествен процес не е гладък. Това може да доведе до градиенти на повърхността, които изглеждат визуално нехармонични. Ако вградите титаниеви цинкови системи с изкуствена патина, ще получите желания от вас фасаден вид, без да нарушавате повърхностните ефекти.

Системи за фасадна облицовка с цинков лист

  • Сгъваеми системи
  • Панелни системи
  • Профилни системи
  • Касетни системи

Фасада, която ще продължи с поколения

С облицовката с цинков лист вие избирате сравнително скъпа, но особено устойчива система. След като цинковите елементи са на мястото си, няма нужда от специални грижи или поддръжка на облицовката. От време на време почистване е необходимо само ако там се натрупват мръсотии като птичи тор. Цинковата облицовка може да издържи на всяко време и не е необходимо да се боядисва или дори да се покрива.

Подструктура на облицовката

Фасадната облицовка, изработена от цинков лист, изисква подструктура. За тази конструкция се препоръчва дебелина от около 24 милиметра или повече. Наредбите за противопожарна защита могат да забранят използването на дървени подпори в някои сгради. В този случай използвайте поцинковани стоманени листове.

Съвети и трикове Някои вещества причиняват корозия на цинковата облицовка. Следователно работата по измазването в областта на облицовката с цимент, вар или гипс трябва да приключи преди закрепването на цинковия лист. Средствата за почистване на стени от клинкер или пътна сол също могат да повлияят на цинковата облицовка.