Порцеланови каменни изделия с дървен вид: дървеният под на утрешния ден?

Плочките имат много предимства пред подовете от истински дървен материал: те са по-лесни за грижи, по-трайни и по-малко чувствителни. И по-специално порцелановият камък има потенциал да се превърне в дървения под на утрешния ден. Или от днес. Прочетете повече за този интересен продукт тук.

Порцеланови каменни изделия и техните свойства

За разлика от конвенционалните плочки, порцелановият керемид се изпича при по-високи температури и най-вече при по-високо налягане. Това създава повърхност с висока плътност, която се различава от обикновените каменни изделия преди всичко по това, че абсорбира много малко вода.

  • Прочетете също - Порцеланови керемидени плочки с вид на дърво: най-доброто от двата свята
  • Прочетете още - Свредла за порцеланов камък: изчистете дупките в плочките FSZ
  • Прочетете също - професионално изрязани керемидени керемиди
  • той е изключително твърд, дори по-твърд от диаманта
  • Ако не е полиран, е изключително нечувствителен към всякакви замърсявания
  • издържа на механични натоварвания във висока степен
  • много лесно се почиства
  • издръжливостта е много по-висока от повечето други подови настилки - с порцеланови каменни изделия със сигурност можете да приемете много десетилетия, що се отнася до издръжливостта
  • подходящ е и за външна употреба (остъклените плочки обикновено не са)

Порцелановият камък обикновено е неглазиран, въпреки че на пазара също има няколко модела остъклени плочки на пазара. Полираните порцеланови изделия от камък обикновено са малко по-чувствителни към мръсотия.

Техническият прогрес в керамичния дизайн днес позволява измамно истински вид на дърво - оптически тези плочки често трудно могат да бъдат разграничени от "истинския " дървен под.

Усещането, от друга страна, все още е това на плочките - което се забелязва и при ходене, тъй като дървените подове са основно „топли до крака“, докато FSZ, както всички плочки, винаги се чувства студено на допир.

Можете да откриете FSZ в дърво при почти всеки добре снабден търговец на плочки, като керана.de или fliesen24.com, от време на време в магазини за хардуер. Когато става въпрос за специални дървени декори обаче, обикновено трябва да отидете при специализирания търговец на дребно.

Както обикновено при плочките, цените са много различни, в зависимост от качеството, производителя и дизайна. На пазара обаче има доста евтини творения от плочки, които също са с доста добро качество.

Така можете да спестите разходи

Ако имате предвид конкретен декор, не забравяйте да сравните цените - често можете да намерите по-евтини модели плочки в дизайна, който искате, ако търсите известно време. Офертите от EBay и останалите акции, както и продажбите на складове за плочки винаги са добър съвет.

Съвети и трикове Не забравяйте, че необходимото импрегниране на полирани керемидени плочки често може значително да намали устойчивостта на плъзгане.