Porcelain Stoneware

Porcelain Stoneware е изключително популярен тип плочки, който се върти конвенционални керамични плочки все повече и повече. Полагането на порцеланови керемиди основно работи като лепене на други керамични плочки. Само при избора на необходимите строителни материали има малки разлики. Но усилията за грижа на порцелановата стойка обикновено започва с полагането на плочките. По-долу са представени подробни съвети и информация за особеностите и полагането на тези плочки.

Разликите между порцелан каменна и конвенционалната керамика

Порцелан Stoneware е изключително притиснат и много горещ изгорен (синтерован). Това води до свойства, които се различават значително от конвенционалните керамични плочки (stoneware и partenware). Чадъците са изключително твърди и по този начин много счупени. В допълнение, порцелан Stoneware заема по-малко от 0,5% вода и поради това е до голяма степен подходяща за използване на открито. Не е остъклен порцелан Stoneware е изключително нехлъзгане. За да получите хубав блясък, порцелан Stoneware често се предлага полиран. Тези полирани порцеланови керемиди се нуждаят от първата си грижа под формата на импрегниране веднага след полагането. Но и съвместната маса (6.99 € в Amazon *), която трябва да се използва, определено трябва да отговаря на продукта.

Нашата препоръка

2-глави смукателни повдигачи за текстурирани и груби плочки с вакуумна дисплей и двойно dichtlip, 11799
96,46 EUR към продукта

Полагането на порцеланови камъни

По принцип порцелан Stoneware е поставен като други керамични плочки. Продуктите, които често се предлагат като специални лепила за порцелан Stoneware, са нищо друго освен силно гъвкаво лепило за плочки. За предпочитане е да се нанася върху субстрата, както и долната част на плочката, както при полагане на други керамични плочки. Те се разресват с зъбно мистрене в лепилото. Паруците на базата на плочките трябва да се изтеглят напречно на тези на земята. Този процес на полагане, който се прилага към основата на субстрата и плочката, извиква метод за плаване на маслото.

Съоръжения на порцелан Stoneware

Съвместното разстояние трябва да съответства на размерите си до ставите на конвенционалните керамични плочки. Асигатящата пореста на порцелан Stoneware също ви води към всички други плочки, т.е. диагонално към ставата с последващо наводнение. За щамата за щама използвате конвенционални силикон.

Рязане на порцелан Stoneware

Porcelain Stoneware е изключително труден, но може да бъде нарязан по същия начин като нормалните керамични плочки. Със стъклен или плочков резач (фреза за керамични плочки) или. Керамична режеща тръба Porcelain Stoneware плочки на повърхността и след това счупване. Да се ​​счупи, можете да поставите плочката на ръба или да работите с папагала. За вълнообразни изрязания от порцелановия камъни се препоръчва мелница за керамични плочки за керамични плочки. Свредла с чаша или керамична бормашина.

Нашата препоръка

2-глави смукателни повдигачи за текстурирани и груби плочки с вакуумна дисплей и двойно dichtlip, 11799
96,46 EUR към продукта

Използването на полиран порцеланови камъни

Полирани порцеланови керемиди са шлифовани. Това отваря изгорената повърхност. Това от своя страна води до факта, че отвореното тяло на руно е разкрито. В резултат на това това означава, че мръсните частици и течности могат да проникнат сравнително дълбоко в порцелановия каменна. За да се предотврати това, полираните порцеланови керемиди трябва да бъдат вградени след полагането с подходящи импрегнации.

В допълнение, трябва да тествате качеството на порцелан Stoneware. Може да се окаже, че съвместната маса прониква в плочките по време на фрезурността на поставения порцелан stoneware. Следователно винаги трябва да изтривате съвместната маса чрез тестова плочка или. Процентът предварително, който вече не е видим по-късно. Вземете плочките Съвместната маса, можете да използвате течен съединителен разтвор (17.59 € в Amazon *) за подови плочки, които се изливат в ставите.

Нашата препоръка

PCI DURAPOX PREMIUM реакционна смола Mortar 5KG кофа, циментова сива
79,95 EUR Отидете на съвети и трикове на продукта, по-специално, от Далечния Изток, се предлага изключително благоприятна порцелан stoneware. Често те са полирани порцеланови камъни, които са импрегнирани индустриално. Това обикновено се извършва със силанови-силоксанови полимерни смеси. Въпреки това, тези импрегнации имат недостатъка, че те образуват определени частици като черен въглерод и по този начин обезцветяват плочките. При определени условия на осветление, порцелан Stoneware прилича на сиво-синов блясък, положен над плочките.

За да премахнете тази мръсотия, трябва да използвате такива почистващи препарати, с които се отстранява силиконовата смола. Въпреки това, това по никакъв начин не е гарантирано, че получавате порцелан Stoneware наистина чист. Също така италиански дилъри разпространяват тези плочки. Така те обикновено падат от значително по-ниска цена като висококачествен порцеланови камъни - а не чрез техния предполагаем произход.

В дневника на House ще намерите многобройни инструкции за [полагане на плочки], например на различни подове (подпочвен), на стената, на пода, вътрешната или външната площ.