Прозорец от ценни меранти: Колко е продължителността на живота?

Дървените прозорци все още са много на мода, въпреки че пластмасовите прозорци са наваксали много през последните няколко десетилетия. Да купуват особено рентабилни са иглените гори; От друга страна, от друга страна, се намират в значително по-висока площ. Птицата стреля тропически гори като Меранти и махагон - убеди ги в замяна от по-дълъг живот? Ние хвърляме разгледайте фактите.

ВНИМАНИЕ: Винаги проверявайте доставчика на Windows Meranti!

На първо място, бихме искали да ви посочим в смисъл на опазване на околната среда, които за съжаление, че Мерантихолц все още идва от незаконното обезлесяване. Затова ви молим да проверите доставчика на вашите прозорци точно, за да сте сигурни, че нейните продукти отговарят на екологичните стандарти.

  • Също така четете - четката Meranti прозорец
  • Също така четете - запечатайте дървен прозорец
  • Прочетете също - как да работите

Вашето желание да намерите особено висококачествено и здрава дървесина за вашите дограма, ние можем абсолютно да разберем. Защото по този начин сте осигурили не само стилен външен вид, но се надяваме и дълготрайно удоволствие от устойчив на атмосферни влияния материал.

Високата плътност означава дълъг експлоатационен живот

Има просто правило за дървото: колкото по-голяма е плътността, толкова по-дълга е естествената издръжливост. Разходите обаче обикновено се увеличават и ако искате да закупите по-тежък материал като меранти.

За да можем по-добре да сортираме отделните качества, нека да разгледаме заедно плътността на суровината на различни видове дървесина, които често се използват в конструкцията на прозорци. Това ни дава добър преглед.

Вид дървесина брутна плътност в kg / m3 Ценови диапазон
Смърч 300-640 ниско
ела 320-710 ниско до средно
челюст 440-600 ниско
лиственица 470-650 средно до високо
бук 540-910 средно
Дъб 670-770 средно до високо
тиково дърво 800-900 много високо
Меранти 350-650 Високо
махагон 480-600 високо до много високо

Прозорци Meranti: увеличаване на експлоатационния живот чрез грижи

Този горещ съвет не се отнася само за прозорците на Meranti: Продължителността на живота на дървените изделия винаги се увеличава, ако за тях се полагат съответни грижи. Почиствайте и оглеждайте редовно дограмата си.

Също така трябва да подновите покритието, преди да се отлепи и да разкрие суровата дървесина. Дори ако избраната от вас дървесина има висока насипна плътност и добра устойчивост на атмосферни влияния, тя ще ви благодари за добрите грижи.

Съвети и трикове Дори евтиният смърч може да издържи дълго време, ако редовно го боядисвате правилно. Не забравяйте, че тъмната сянка винаги привлича топлина и това от своя страна има отрицателен ефект върху издръжливостта.