по-добър тъмен прозорец? Разходите за преоборудване Rollads

Ролковият затвор предлага особено практичен начин за надеждно потъмняване на пространствата. В допълнение, той защитава много слънчева светлина през деня. Но не всяка стая вече има практически щори. Колко е модернизацията?

Различни характеристики определят цената

Имате избор: ако искате да модернизирате щори с ръчен ремък, където все още трябва да създадете ръка? Или желаете електрическия модулен модел, вероятно дори и таймер? Разбира се, по-високите изисквания са отразени в по-скъпа цена.

  • Също така прочетете цените за пакета за прозореца на Windows
  • Също така четете - щори за вашите прозорци: Тези разходи идват при вас!
  • Също така четете - реконструкция на електрически щори: тези разходи идват при вас!

Друга отличителна характеристика е в безопасността на взлом: те могат да придобият особено стабилен продукт, който определя не само всяко време, но и инструментът на ствоя. Разбира се, плюс на сигурността ще има повече разходи.

Други ценови фактори са вида на суспензията на техните щори, качеството на работата, както и дизайна. Обикновените ролетни щори от боядисани метални разходи най-малко, пластмасовите продукти са доста по-скъпи. Висококачествените алуминиеви щори изглеждат добре и имат съответна цена.

За модернизиране на капака на големите райони трябва да инвестирате повече пари, отколкото за малък модел, не можете да включите този ценови завинт.

Това са цените на капаците на пазара!

  • Ценовият диапазон започва в долната част на около 50 евро за ръчно работещи магазини в малък формат.
  • Големи прозорци с ширина с повече от 4 m капак за прибл. 200 евро с ръчно функциониращи външни щори.
  • Висококачествените, електрически задвижвани щори със среден размер могат да струват около 500 евро, но има и сделки.

Помислете за разходите за инсталиране!

Когато преоборудването на ролдите обикновено липсват кутиите за затвора, така че те трябва да съчетаят отново експерта. В натоварване от около 5 часа плащате за инсталирането на ръчно оперирани щори около 200 EUR.

Електрическите туктори изискват още повече време при инсталирането. Има доста 300 до 400 евро заедно, когато се постави електрическата връзка и трябва да се създаде нова кутия за удар на ролери.

Разходен пример за реконструкция Rollads

Средният прозорец на голям спалня на стария апартамент получава за първи път блайндове. Собствениците решават за прости, ръчно управлявани магазини.

Преглед на разходите цена
1. 1 капаци, включително аксесоари 85 EUR
2. Нов ролков капак 170 EUR
3. Монтаж 50 EUR
обща сума 305 EUR

Спестяване на разходи с вътрешни ролетни щори

Като алтернатива, помислете за закупуването на висококачествени затъмнещи ролки за отвътре. За това не се нуждаете от кутия за шатра, а покупната цена обикновено е по-ниска.

Съвети и трикове за ръчно монтаж на ролкови щори от всички видове ще намерите инструкции в интернет. Например, вижте YouTube след повечето ясни видеоклипове. Собственият капитал спестява много пари!