прозорец с 2-кратно остъкляване - с коя цена трябва да очаквате?

Често, когато обмен на прозорец възниква въпросът дали все още трябва да избира прозорци с двойно или вече с тройно остъкляване. Кои различия в цените са и как съотношението ценообразуване се различава в двойните и тройно остъклени прозорци, прочетете подробно в този пост.

Средни цени на прозореца

Посочете обща цена за прозореца е трудно. Всеки прозорец има своя собствена цена. Това зависи от:

  • Също така прочетете - прозорец с 3-кратно остъкляване - има и недостатъци?
  • Също така прочетете - прозорец с 3-кратно остъкляване - какво струва?
  • Също така четете - следвайте 2-кратно или 3-кратно остъкляване в старата сграда
  • Размер на прозореца
  • Рамка на прозорец
  • Клас на безопасност на прозорците и остъкляването, но и от
  • Производител на прозорци и
  • Качество на прозореца

За обща жилищна площ обикновено можете да оцените между 350 и 500 евро в пластмасови прозорци, когато става въпрос за двоен стъклопакет.

Разлики в цените в тройното остъкляване

Много по-мощната тройна остъкляване е само незначителна в много случаи. Сравнение на същите модели на прозорци с двойно и тройно остъкляване всеки показва: ценовите разлики често са само 10 - 15%.

Фактура за разходите и ползите за двойно и тройно остъкляване

И двата прозорци имат както предимства, така и недостатъци, и двете трябва да бъдат разгледани. Тройните остъклени прозорци са много по-мощни и имат значително по-ниски U-стойности, отколкото двойно остъкляване.

Спецификациите на Enev, а именно U-стойност под 1.3 w / (m²K) изпълняват и двете. Двуслепяващите прозорци обаче са доста оскъдни под тази стойност, докато тройните стъкла могат също да имат U-стойности по-малко от 0,6 W / (m²K).

За спестяване на енергия и намаляване на енергийната енергия за отопление, висококачествените тройни стъкла обикновено обикновено са по-евтини. Но това не се прилага непременно във всички случаи, както е показано в следващия раздел.

В допълнение, звуковата изолация в тройните прозорци обикновено е много по-добра.

Различна обща степен на доставка на енергия (g)

Windows не само има U стойност, но и стойност на G. Тази стойност показва колко прозрачен е прозорецът. По-високата светлинна пропускливост означава, че по-скоро слънчевата топлина прониква през прозореца, която затопля помещенията много ефективно през зимата.

Докато тройно остъклени прозорци имат само ниво на полупрозрачност от около 70 процента (g = 0.51), светлината пропускливост в прозореца с двойно остъкляване е 80% (g = 0.63). Това означава забележимо количество от така наречените слънчеви печалби през зимата.

От южната страна може - с подходящо планиране - често двойно остъклен прозорец по-добре спестяваща енергия като тройно остъклен прозорец. Това трябва да бъде точно преброено и определено въз основа на местоположението и местоположението на прозореца.

Съвети и трикове Прозорците от Полша понякога са много по-евтини от прозореца на вътрешното производство, но във всеки случай се убеждават от качеството и гаранциите и условията на доставка, преди да инсталират такива прозорци.