Запечатайте прозореца, използвайте силикон като уплътнител

Ако прозорците трябва да бъдат запечатани, силиконът е много подходящ уплътнител за това. Важно е да обръщате внимание на няколко неща, когато работите и да правите хидроизолацията много внимателно, за да избегнете влага и течение.

Правилно запечатване на прозорците със силиконов уплътнител

Ако прозорците започнат да изтичат, това може бързо да стане неудобно и скъпо. От съществено значение е да се избягват течения, мухъл и влага, за да се предотврати повреда на самите прозорци и в къщата. Силиконът е добре доказан уплътнител, който е особено подходящ за запечатване на модерни прозорци или свързващи фуги. Едва ли има друг уплътнител, който да може да се използва толкова универсален като силикона. Той също се превърна в незаменим инструмент за запечатване на прозорци и ви предлага редица предимства:

  • Прочетете още - Фугиране и запечатване със силикон
  • Прочетете също - силиконов кеп
  • Прочетете също - Използване на силикон за прозорци и за какво да внимавате
  • просто приложение
  • надеждно уплътнение
  • Устойчивост на атмосферни условия и UV лъчение
  • ефективна защита срещу растежа на плесени
  • дълга трайност

Печатът или. Уплътняване на прозорци с помощта на силиконов уплътнител

Ако прозорецът трябва да бъде запечатан повторно, запечатването обикновено се извършва в няколко стъпки. На първо място, става въпрос за точно идентифициране и / или идентифициране на повредените зони и течащите прозорци. намерете. След това трябва да отстраните старите уплътнения колкото е възможно повече и да почистите старателно и след това да изсушите местата, които ще бъдат фугирани или запечатани. Сега трябва да нанесете равномерно уплътнителя (€ 15,25 на Amazon *). След това силиконовата става трябва да се изглади. Това може да се направи например с подходящ инструмент. Ако силиконът се обърка, можете да го премахнете с влажна кърпа. Трябва обаче да направите това непосредствено преди уплътнителят да изсъхне. Времето за сушене трябва да се спазва стриктно. Ако е необходимо, трябва да предпазите уплътняващите повърхности от атмосферните влияния, докато изсъхнат напълно.

На какво друго да се обърне внимание в тази работа

Силиконовият уплътнител се използва за запечатване там, където преди това се е използвал най-вече шпакловъчен прозорец. Силиконът има предимството на висока еластичност. Не винаги обаче това е методът на избор. В някои случаи може да има повече смисъл да се използват други уплътнители като акрил. Това има предимството, че може да бъде боядисано във всеки цвят. Алтернативи са също готови пломби, които се доставят на ролки и които в някои случаи могат да се използват.