монтаж на перваза на нагревателя - това е това?

Особено с дълбочината на пода често е трудно да се сглоби прозореца над предварително стационарно отопление. Дори прозорците на покрива понякога правят проблеми. Кои монтажни опции е на самия радиатор и как да го направите, прочетете в това ръководство.

Опции за закрепване на Windowbuits

Пейките на прозорците могат да бъдат инсталирани без по-големи проблеми в съществуващ прозорец. След това те се избутват от страните в замръзнал слот и запечатани със силикон. В резултат на това те се задържат на долния прозорец без проблем и освен това са изключително устойчиви.

  • Прочетете също - сглобяване на перваза на алуминия
  • Прочетете също - Монтирайте перваза на прозореца от външната страна
  • Прочетете също - инсталирането на перваза на прозореца изисква добра подготовка

Проблеми възникват от една страна с прозорците на покрива, но също и с прозорците от пода до тавана. Този проблем обаче може да бъде решен, ако пред него е монтиран нагревател.

Използвайте перваза на прозореца

Прозоречните первази над нагревателя също така предотвратяват попадането на прах и малки предмети между перките на радиатора и зад радиатора. Освен това те предлагат стабилно място за съхранение.

Топлочувствителни предмети не могат да се поставят в горната част на радиатора, дори ако капакът е на мястото си, тъй като е твърде горещо. Това обаче работи без проблеми на перваза на прозореца, прикрепен по-горе.

Носач на системна скоба

Има така наречените скоби за всички предлагани в търговската мрежа панелни радиатори. Те могат да бъдат монтирани на радиаторите без никакви проблеми. Радиаторът не е повреден в процеса. В горната част на носача на скобата има носач за плоча с регулируема височина. Там плочата е само затегната.

Инсталиране на перваза на прозореца над радиатор - стъпка по стъпка

  • Носач за скоби
  • Перваза на прозореца
  • отвертка
  • Рулетка

1. Закрепете скобите на скобите

Поставяйте скобите на скобите върху радиатора на равни интервали (измервайте). Използвайте достатъчно скоби, за да осигурите стабилно закрепване на вашата дъска за поддръжка.

2. Затегнете скобите

Завийте скобите надолу през радиатора на желаните места с помощта на резбовите пръти (14,50 евро при Amazon *), докато не бъдат здраво фиксирани.

3. Закрепете перваза на прозореца

Плъзнете скобите отгоре, поставете перваза на прозореца и плъзнете скобите обратно, докато перваза на прозореца е здраво затегнат. Завийте здраво скобата, докато дъската е здраво закрепена.

Съвети и трикове Чрез закрепване на перваза на прозореца към радиатора, евентуално можете да си спестите приспособление за стена, което е свързано с много усилия (пробиване, закрепване, настройка на ъгли) и често е по-малко стабилно.