Стъклото на прозорците трябва да стане непрозрачно - какви опции има?

В много случаи - като прозорци на баня и тоалетна - външните гледки не са желани. Дневната светлина обаче все още трябва да може да влиза. Прочетете тук какви решения има за този проблем и какви специални форми на стъкло има.

Структурирано стъкло като алтернатива

Най-простият вариант е да използвате текстурирано стъкло от самото начало за съответните прозорци.

  • Прочетете също - Каква дебелина всъщност е стъклото за прозорци?
  • Прочетете също - Стъкло за прозорци: стойностите на топлоизолацията
  • Прочетете още - Може ли стъклото на прозорците всъщност да бъде рециклирано??

Структурното стъкло е почти толкова прозрачно, колкото конвенционалното стъкло на прозореца, но разпръсква инцидентната светлина през своята структура и по този начин не позволява прозрения отвън.

Степента на защита на защитата е свободно избираема, съответната структура трябва да бъде оптично регулирана към интериора на помещението. Много структури се считат за традиционни, други отново работят по-модерни.

Други защитни очила

В допълнение към структурното стъкло се използват други специални очила:

  • Млечно стъкло
  • Тъп
  • Satine Glass
  • Лед флорално стъкло

Всички стъклени варианти обикновено са възможни за всички форми на прозорци, дори и с различни U стойности. Цените обикновено са само малко над конвенционалната остъкляване, но зависи от вида на структурата или стъклената текстура.

Огледални фолиа

Фолиа за прозорци, които трябва да избягват високите нива на слънчева светлина и по този начин предотвратяват нагряването на стаята, често се огледално. Това огледално отразяване също така предотвратява изглед отвън във вътрешността на стаята.

Обикновено обаче се дава изглед отвътре навън. Това означава, че тези фолиа за прозорци понякога са по-добра алтернатива от стъклото за поверителност. Обикновено те струват около 50 евро на m².

Татуировки на прозорци

Можете също да направите прозорците непрозрачни с лесни за залепване татуировки на прозорци. Тези лесни за нанасяне фолиа могат да бъдат проектирани свободно от вас. Моделът и степента на предаване на светлината и поверителността могат да бъдат свободно избрани.

Татуировките на прозорците също позволяват да се направи непрозрачна само част от прозореца (около долната половина). Те обикновено се предлагат на ниска цена и след като бъдат проектирани в онлайн програма, могат да бъдат поръчани точно и точно.

Съвети и трикове В случай на търговски сгради, трябва да имате предвид, че насоките за работното място в много случаи изискват видимост отвън. Следователно в тези случаи е забранено използването на декоративно, структурно или друго стъкло, което е напълно непрозрачно отвътре. Кой прозорец се отнася до това, е в ASR 7/1 и в § 7 от ArbStättV.