Възстановяване на щори и на какво трябва да обърнете внимание

Има няколко важни неща, които трябва да имате предвид при възстановяване на капаците. Особено много стари и ценни капаци трябва да бъдат подготвени възможно най-внимателно, за да запазят очарованието на старите сгради и разширенията възможно най-много.

Възстановете старите капаци, за да ги запазите

Ремонтът на къщата включва професионален ремонт на допълнителни части като капаци. Това е работа, която изисква известни специалисти. Целта е да се поправят дългосрочните щети, причинени от използването и влиянието на атмосферните условия, без да се натоварва повече материала, отколкото е абсолютно необходимо. Понякога това не е толкова лесно. Реставрацията обикновено се извършва в няколко стъпки, които включват следното:

  • Прочетете още - Преоборудване на капаци и на какво трябва да обърнете внимание
  • Прочетете също - Преоборудване на електрически капаци и за какво да внимавате
  • Прочетете също - Премахване на луга от стари капаци и за какво да внимавате
  • Поправете щетите, причинени от времето
  • отстранете старата боя (обикновено чрез излугване)
  • цялостно почистване на капаците
  • Изплакнете дървените повърхности
  • Изсушаване на повърхността преди последваща обработка
  • нанесете нова боя

Нежното отношение към много стари щори

Дървесината на старите капаци на прозорци е преживяла много през десетилетията и обикновено показва ясни следи от атмосферни влияния и евентуално разпадане на дървесното вещество. Тук е важно да продължите професионално, за да отстраните възможно най-внимателно причинените вреди за дълго време. Трябва да бъдете особено внимателни, за да премахнете последиците от времето и гниенето. Често има ремонти, които трябва да сте извършили професионално, за да постигнете добър резултат по-късно.

Ремонтът на приставките

Важен е и професионалният ремонт на компонентите, които са прикрепени към старите капаци. Фитингите трябва да бъдат основно ремонтирани. За да направите това, първо трябва да ги извадите от капаците и рамката на прозореца и да ги почистите старателно, така че капаците, които ще сглобите, да могат да се отварят и затварят възможно най-лесно. Вече ще забележите какви проблеми това може да причини, когато старите капаци трябва да бъдат премахнати. Също така е важно старателно да почистите дървените капаци от остатъци от ръжда.

Последващата и редовна поддръжка също е важна

Помислете за последващи грижи, така че новоподготвеният материал да запази блясъка си възможно най-дълго и да не се налага да извършвате ново възстановяване в рамките на много кратко време.