Боядисвайте капаците и получавайте добри резултати

Капаците могат да бъдат красиви, ако се пребоядисват редовно и изглеждат добре. За да получите добър резултат обаче, трябва да сте педантични в работата си и да използвате правилния цвят.

Щори като ценни елементи в къщата

Ролетите са красиви декоративни елементи, които служат и за практическа цел. През лятото можете да предпазите от пряка слънчева светлина, без да лишавате напълно стаята от светлината. През зимата те могат да помогнат за спестяване на разходи за отопление. Въпреки това, външният вид също трябва да е правилен, в края на краищата, щорите не само трябва да предпазват къщата, но и да изглеждат добре. Например, ако са счупени или грозни, страда цялата външност на къщата. Ето защо е важно капаците да се боядисват редовно.

  • Прочетете също - Декориране на стари щори и използване на капаци като декорация
  • Прочетете също - Ролетни щори: разходи и различни начини за спестяване
  • Прочетете също - Изградете свои собствени плъзгащи се капаци

Всичко се свежда до правилната подготовка

Както при всяка работа от този тип, трябва добре да се подготвите за боядисване и след това да я свършите внимателно. Има няколко стъпки, свързани с получаването на добър резултат, като например следното:

  • Отстранете старателно обелената боя
  • Шлифовайте гладки повърхности, така че новият цвят да трае
  • ако е необходимо, нанесете грунд преди боядисване и оставете да изсъхне
  • използвайте подходяща външна боя за боядисване
  • Оставете боята да изсъхне старателно, преди да сглобите отново

Още няколко съвета за боядисване на капаците

Можете също да използвате така наречените отворени пори лакове или глазури за боядисване на капаците, тъй като те се използват, например, за боядисване на прозорци. Тези цветове ви предлагат предимството, че лесно могат да бъдат боядисани по-късно. Трябва обаче да нанасяте новия слой боя върху предишната боя, само ако остатъците от боя са били напълно отстранени и цялата повърхност е освободена от стари слоеве боя.

Когато са необходими ремонти на капаците

Ако искате да пребоядисате капаците си и да установите, че те са повредени, важно е предварително да ги ремонтирате, вместо просто да нанасяте нова боя. Можете да извършите ремонта сами или да го направите от специализирана фирма. Във всеки случай е важно да се отстранят всички повреди на капаците. Не забравяйте, че капаците са изложени на всякакви метеорологични условия и изискват редовна поддръжка и, ако е необходимо, ремонт.