Прозоречни материали: сравнение на цените

Които alallest са по-скъпи от пластмасовите прозорци са сравнително очевидни. Колко голяма са ценовите разлики в сравнимите прозорци, и каква е най-пренощуването с Windows, можете да прочетете в този пост.

Направляващи стойности за цената

Сравняване на точно същия прозорец с различни рамкови материали ценовите разлики между пластмасовите прозорци, дървените прозорци и албумерите са ясно.

 • Също така прочетете - цената за падане защита за Windows
 • Също така прочетете - специални прозорци за защита от шум
 • Прочетете също - това създава стандартната мярка за Windows

При 1.3 x 1.3 m прозорец с тройно термично защитно остъкляване

 • Дървена рамка на прозореца Обща цена от около 560 евро
 • Алфест на обща цена от около 780 евро
 • дървена-alallest обща цена от около 680 евро
 • Пластмасов прозорец Обща цена от около 500 евро

Това сравнение на иначе напълно идентичен прозорец с равномерно оборудване прави ясно разликите в цените.

Ценови съставки

Материалът на рамката на прозореца също е предварителен ценови критерий за Windows, но вида и изпълнението на остъкляването. Той определя "основната цена" на прозореца. За цената на стъклото идват тогава:

 • Цената на рамката
 • Цената за инсталацията
 • Цената за транспорта (не навсякъде)
 • Цената за всяко специално оборудване, което все още искате

Най-високата цена ще падне за остъкляването. Има и най-широк ценови диапазон. Между 15 и 70 евро на m² остъкляването може да струва, специалните стъкла често са още по-скъпи.

Цените за транспортиране и монтаж могат да варират значително в зависимост от производителя. Тук сравнението на цените определено си струва. Също така специални оферти и специални отстъпки все още могат да се колебаят в някои случаи. Всяко възможно финансиране също трябва да бъде поканено на общата цена.

Изчисляване на разходите и ползите по отношение на прозоречни материали

Пластмасовият прозорец в този случай предлага най-доброто съотношение на цените, ясно се вижда. В случай на слухова звезда, толкова често се твърди, че аргументът не е наистина рентабилен.

продължителност на живота

Официално референтно строителство работи евтино за всичките три вида на прозореца средният живот от 40 години - само алуминиевите прозорци могат понякога да държат едно до две десетилетия по-дълго. Дървените прозорци имат доста голям вариант по отношение на живота.

За сметка на разходите и ползите, животът не е подходяща отправна точка.

Енергийна ефективност

Общата енергийна ефективност на всички прозорци в таблицата за сравнение е същата. Въпреки това разликата в цените между пластмасовите прозорци и общите стила е изключително висока. Тази ценова разлика се релативизират нито чрез по-висока енергоспестяваща, нито със значително по-дълъг живот.

Самото е оптика, комфорт на живот и оптични ефекти, които водят до тези ценови разлики. Този алуминий е по-скъп и сложен от пластмаса, е техническата причина за ценовата разлика. Но това не носи по-висока полза. По този начин пластмасовите прозорци отиват като ясен победител в теста за ценообразуване на прозоречните материали.

Ако искате елегантна оптика и по-качествени материали, трябва да вземете по-дълбоко в джоба си. Въпреки че има интересни дизайнерски опции и доста приятен дизайн в пластмасовите прозорци. Това е просто дърво или алуминий.